Winst voor Jules Bremers en Ruud Verbakel in Handels avondcriterium

De amateurs gingen weer volle bak van start met een snelheid op de eerste ronde van 45,7. Maar de masters reden ook verbazingwekkend hard, ondanks dat het parkoers zes bochten had tikten zij 43,3 op de eerste ronde. En ook de hele verdere wedstrijd wisten de masters voor de kop van de amateurs te blijven.

Jules Bremers trok er de hele wedstrijd aan. Hij reed steeds in de voorste gelederen. Na 25 km wist hij een gaatje te slaan samen met Jeroen Rombouts en Roy Marcellis. Ze kregen een voorsprong die uitgroeide tot 38 seconden. Marcellis viel terug om onbekende redenen en de twee werden vervolgens door de rest niet meer gezien. Hun tijd liep ronde voor ronde op tot 1 minuut 50. Aan de meet had Bremers net wat meer over dan Rombouts. Achter hen won Rob Schouwenberg de sprint van het peloton en werd derde.

De masters hadden er zoals gezegd goed zin in. Al meteen bij de eerste doorkomst zeven vluchters op 20 seconden. Even later viel Sander Kern weg uit die groep en bleven Cliff Vansummeren, Kristian Michiels, Nick Riddy, Sander Dijkink, Niels van Kempen en Bas Janssen over. Na 23 km wedstrijd werden kregen het peloton weer aansluiting. Michiels probeerde het nog met een demarrage en bleef ongeveer 6 km lang weg maar werd toch weer ingerekend. Ruud Verbakel nam de kop over en wist twee ronden later de sprint op zijn naam te zetten. daarachter werd Michiels nog twee en Janssen derde.

Woensdag 6 juli rijden we in Mierlo. De wedstrijd op 13 juli is verplaatst van Asten Diesdonk naar Asten Heusden.