WFN NK kampioen Wulterkens zet ronde van De Rips op zijn naam. Verbakel wint weer bij masters

Een oer snelle start van de amateurs terwijl er geen zuchtje wind stond en het flink benauwd was. Al meteen in de eerste ronde werd gepoogd weg te komen. Op de achterzijde van het parkoers zagen we al een kopgroep, maar de rest was het daar nog niet mee eens. Met 46,5 km/u gemiddeld op de eerste ronde werd alles tot de orde geroepen en meteen zakte de snelheid weer naar normale proporties. Maar Teun van Poppel en Erwin Bakker waren meer van plan en sprongen in de derde ronde weer weg. Ze kregen even later hulp van Jorik Janssen, Roy Marcellis, Bas Meulbroek, Sjoerd van de Mortel, Kristian Michiels, Koen Wulterkens en Roy Steuten. Met zijn negenen bouwden ze aan de voorsprong die langzaam opliep tot bijna drie minuten. Ondertussen moest van de Mortel afhaken. En de acht gingen de sprint aan. Wulterkens, die in Roosendaal Nederlands Kampioen van de WFN op de weg werd, won de sprint, Roy Marcellis kwam net te kort en Bas Meulbroek werd derde.

Bij de masters al snel een poging van Sander Dijkink, Erik Gugelot en Nick Riddy. Ze kregen nog even gezelschap van Edwin Raats en Ronny Denier maar ze werden allemaal teruggehaald. Niels van Kempen sprong weg en kreeg langzaam steeds meer gezelschap van onder anderen Gugolet, Dijkink, Riddy, Stephan Lotz (ook Nederlands Kampioen WFN op de weg), Dik van de Koolwijk en Gert-Jan Verdijk. Een tweede groep van zeven ging in de achtervolging en wist ze bij te halen, waardoor nu de kopgroep zeventien man groot was. De rest kwam op een steeds groter wordende achterstand. In de kopgroep wilden ze toch nog wegrijden. Eerst Denier, daarna Marcel Webers, vervolgens Ruud Verbakel en Denier. Niets mocht baten. Het werd dus een sprint die lang van te voren werd aangegaan door Verbakel. Raats kon hem net niet inhalen en werd tweede. Wim Verbraeken pakte de derde plaats.

Alle prijzengelden tot en met deze wedstrijd worden via de bank uitbetaald. Prijswinnaars moeten dus hun bankrekeningnummer doorgeven via mail.

Volgende week is de sluitingswedstrijd in Milheeze Centrum. Daar worden de dagprijzen en klassementsprijzen middels enveloppen officieel overhandigd.