Stiekeme winst in De Rips voor Thomas Mertens. Bij de masters wint Ruud Verbakel.

De masters hadden de perikelen van vorige week en de waarschuwing dat als ze ingehaald dreigden te worden hun wedstrijd geheel voor een ronde of meer geneutraliseerd zou worden goed in hun oren geknoopt. Op dit kortste parkoers van ons programma wisten ze de hele wedstrijd de amateurs voor te blijven, ondanks dat die 44 km/u reden.

Bij de amateurs weer weinig ontsnappingen. Midden in de wedstrijd sloegen Thijs Koops en Harrie van Etten enkele ronden op een 10 tot 15 seconden voor het peloton te rijden. Tegen het eind reden Wannes Broeckx en Gijs Derksen een paar ronden een kleine tien tellen voor de rest. Maar uiteindelijk werd het een massasprint. De man die als een van de laatsten startte en verder continue midden in het peloton verscholen reed, Thomas Mertens uit Neerpel,t wist op het juiste momentaan te zetten en won de sprint. Op de foto rijdt hij met nummer 16 midden in het peloton. 

Bij de masters werd er vanaf het begin flink aan getrokken. En na een kleine 15 km vormde zich een kopgroep van vier bestaande uit Kristian Michiels, Stephan Lotz, Ruud Verbakel en Benny Claes. De groep hield stand tot het eind. Het peloton liet ze echter niet zomaar gaan en reed net zo snel maar kon het gat niet verkleinen. Het bleef hangen tussen de 20 en 30 seconden. Twee ronden voor het eind wisten ze dat ze voor de vijfde plek reden en zakten wat terug, maar ze werden niet ingelopen door de amateurs. De kop van de masters reed gemiddeld 43,1 km/u en het peloton 42,8 wat een hoge snelheid is voor deze categorie. Van de kopgroep was Ruud Verbakel de snelste Op de foto rijdt hij als derde in de groep. Benny Claes (1 op de foto) werd tweede en Stephan Lotz (2 op de foto) derde.