Sebastiaan Deckers wint ook in Asten Vlosberg bij de amateurs en Roel Goossens bij de masters.

Ondanks het EK voetbal toch nog ruim 30 amateurs aan de start. De masters lieten het echter een beetje afweten. Die waren maar met 16. Er stond een stevige wind maar het was droog en de temperatuur was goed. Door de wind werd er hard gereden. Op de open stukken hadden ze die schuin van achter en waar ze hem van voren kregen reden ze grotendeels beschut. Hierdoor tikten de koplopers van de amateurs 44,4 km/u aan en de masters 42,7.

Vanaf de start reden Stan Kouffeld en Daniele Manca weg, maar het mocht maar een kleine 10 km duren. Vervolgens namen Erwin Bakker en Lander Sels de leiding over maar ook zij werden weer ingerekend. De snelheid werd nog een beetje opgevoerd en na 10 ronden wedstrijd brak het. Een kopgroep van zeven man ontstond die 25 seconden voorsprong namen. Weer vier ronden daarna viel het peloton in stukken uiteen en liep de voorsprong van de leiders op. De sprint werd aangezet en de winst ging naar Sebastiaan Deckers voor Quint Meuwese en Martijn Gijsbers.

Bij de masters sprong Edwin Raats vanaf het startsignaal weg, maar dat mocht maar 2 ronden duren. Vervolgens een demarrage van Marc Janssen en Kurt Houben. Ze kregen de ronde erna gezelschap van Paul Dubienski en Roel Goossens. En weer een ronde later sloot Bert Meuwis aan. De vijf werkten goed samen en de voorsprong groeide ronde over ronde. Halfweg koers sprong Ronnie Denier weg uit het peloton en probeerde de vluchters te vinden. Hij bleef echter op een eenzame zesde plaats op ongeveer een minuut achter de kop hangen. Maar het peloton zakte langzaam verder terug. De sprint was weer close. Zo close dat de fotofinish er weer aan te pas moest komen. De winst was voor Goossens. De tweede plek voor Marc Janssen en derde wed Kurt Houben.