Sebastiaan Deckers wint in Mierlo bij de amateurs en Kurt Houben bij de masters.

Vandaag veel regen. Het zou in de avond droog zijn, maar enkele ronden voor het eind regende het toch nog flink. Een vijftigtal renners kwam aan de start. De amateurs voor 64 km en de masters voor 51. Het parkoers had een lengte van 4250 meter.

Bij de amateurs gooide Jonas van der Wiel de knuppel in het hoenderhok en sprong na de eerste ronde weg. Hij wist de rest zo'n 20 km lang voor te blijven. Toen vervolgens het peloton bijna aansluiting kreeg, kwam Sebastiaan Deckers hem gezelschap houden en na een ronde ook nog Nol van Loon en Dirk van Leuken. Met zijn vieren was de samenwerking goed en groeide de voorsprong elke ronde tot ruim een minuut. Martijn Gijsbers en Quint Meuwese sprongen nog weg uit het peloton maar konden de vluchters niet meer achterhalen. Wel streden ze samen voor de 5e en 6e plaats. In de sprint was Deckers de rapste, tweede werd van der Wiel en van Leuken derde.

In de laatste 500 meter voor het peloton reed er plots een bewoner voor het peloton weg en hinderde daarbij de renners waardoor die niet goed konden sprinten. Er is besloten deze groep voor de punten en prijzen allemaal op de 10 plek te klasseren. Dit is zo verwerkt in het klassement.

Bij de masters al vanaf de start een ontsnapping van Ruud Verbakel en Kurt Houben. De rest dacht schijnbaar meer van: "het zal wel, dan rijden wij voor de derde plek". De voorsprong groeide al snel naar ruin anderhalve minuut. We zagen geen pogingen om uit deze groep weg te komen. De overwinning ging dit keer naar Houben en Verbakel werd twee. De sprint van het peloton was voor Bert Meuwis die net voor Rene Kuhlman derde werd.