Peter Stienstra en Edwin Raats winnen openingswedstrijd

Woensdagavond was het tijd voor de openingswedstrijd van WVAN. Er was besloten niet de eerste woensdag in April maar een week later te beginnen. En inderdaad deze keer geen regen in Walsberg. 
De amateurs gingen met 36 van start voor een wedstrijd over 52,5 km en een lang minuutje later de masters met 27 coureurs voor hun 42 km.

Het was goed te merken dat er totaal geen wind was en de temperatuur net boven de 15 graden. Er was geen ruimte voor ontsnappingen. Ondanks verwoede pogingen van Marnix van Hoeck, Tijn Wingens, Joris de Mönnink en Peter Stienstra, Coen van Esch en Teun van Poppel, lukte het niemand om een gat te slaan. Het werd dus een massasprint waarbij Peter Stienstra uit Venlo het snelste was. De Belgen Marnix van Hoeck en Niels Vreys werden twee en drie.

Bij de masters halfweg koers een kopgroep van drie, Niels van Kempen, Nick Riddy en Joeri Martens. Deze konden tot 25 tellen voorsprong opbouwen, maar werden in de laatste ronde door het jagende peloton weer ingerekend. De Helmonder Edwin Raats won vervolgens de sprint voor Dik van de Koolwijk uit Elst en de Belg Wim Verbraeken.