Natte koers in Milheeze Hoeven. Belgen Vreys en Vanhamond zijn de sterksten

Voor de start was het droog, maar gedurende de wedstrijd bleef het steeds wat regenen. De grootte van de groepen was maar de helft van vorige week. Al met al reden om toch wat langzamer te rijden. Tikten ze vorige week nog een gemiddelde van 43,5 km/u af. Dit keer maar 41,6 en de masters maar een kleine 39.

Van start af probeerden Sander Dijkink uit Odiliapeel, Jorrit Vanhamond uit Overpelt en Niels Vreys uit Lommel weg te komen maar na een kleine 10 km waren ze weer ingerekend. Halfweg koers wisten Koen Wulterkens uit Sambeek, Niels Vreys en Juul van Loon uit Cuijk weg te rijden. Gestaag bouwden ze aan hun voorsprong die tot anderhalve minuut opliep. In de sprint was Vreys de winnaar voor Wulterkens en van Loon.

Bij de masters bleef het de eerste 17 km bij elkaar. Daarna lukte het de Belg Wim Verbraeken en Max Rijvers uit Lottum om een gat van 16 tellen te slaan. Ze werden echter opgejaagd door een viertal waaronder de Leendenaar Niels van Kempen en drie Belgen Patrick Vanhamond, Nico Verhoeven en Cliff Vansummeren. Die kwamen er bij en tot overmaat van ramp reed Verbraeken lek. De 15 jarige nieuweling Rijvers hield echter goed stand in al dit geweld. De rest van het peloton werd op ruim een minuut gezet. Vanhammond won en Verhoeven klopte Rijvers nog net in de sprint.

Helaas weinig goede foto's door het donkere natte weer.