Leroy Provenzano bevestigt zijn leiderspositie met winst in Milheeze. Ruud Verbakel snelste master.

De afsluitende wedstrijd van de woensdagavondcompetitie vond als vanouds plaats in Milheeze. 87 coureurs kwamen aan de start. De amateurs, met sportklasse en junioren, reden 17 keer het 3720 meter lange parkoers. Totaal 63 km. De masters, met de nieuwelingen, deden 3 ronden minder en finishte na 52 km.

Na zo'n 10 km sprongen drie man weg, Wouter Hendriksen, Cas Nuijens en Martijn Gijsbers. De laatste moest goed eindigen want hij stond maar 4 punten voor zijn naaste concurrent in het klassement. Ze reden voor wat ze waard waren, met 43,8 km/uur reden ze rond, maar het lukte niet om meer dan 30 seconden voorsprong op te bouwen. En met nog 5 ronden, 20 km, te gaan begon het peloton aan de voorsprong te knibbelen en 2 ronden later werden de vluchters ingerekend. Vervolgens haalde het complete peloton de masters in en liep het na 63 km strijd op een massasprint uit.

Leroy Provenzano won de sprint en zette een dubbele streep onder zijn leiderspositie in het klassement. Germon Peeters werd tweede en Martijn Gijsbers werd derde in de sprint en daardoor tweede in het klassement. Thomas Mertens werd met zijn 13e plaats toch nog derde.

De masters gingen wat langzamer rond. Ze reden gemiddeld 41,1. Van de meet af reden Roy Steuten en Ronny Denier weg en zetten de rest op een kleine 40 seconden. Na 15 km zetten Jeroen Hendriks, Jules Bremers en Roel Goossens de achtervolging in. Ze kregen even later hulp van de kleppers Ruud Verbakel en Kurt Houben en met zijn vijven wisten ze al snel de 2 leiders in te halen. Het peloton bleef op ruim een halve minuut hangen. De zeven werkten goed samen en bouwden de voorsprong uit tot ruim een minuut. In de derde ronde voor het eind werd het peloton ingehaald door de amateurs. Op dat moment reden de amateurs ook nog eens hun snelste ronde en de kopgroep van de masters deed 20 seconden langer over een ronde, dus al snel reed het hele amateur peloton voor alle masters. Complimenten voor de masters in kopgroep en peloton dat ze zonder aansluiten de inhaalactie lieten verlopen. De finale werd ingezet met 7 leiders en het peloton op 40 seconden. De mannen gingen de sprint aan en daarbij was Ruud Verbakel de snelste voor Kurt Houben en Jeroen Hendriks.

De plekken in het eindklassement waren trouwens al verdeeld. Kurt Houben won de Piet Cup, Ruud Verbakel werd tweede en Bert Meuwis derde.

Er deden dit seizoen 1135 renners mee aan de 18 wedstrijden wat het gemiddelde op 63,1 bracht. Dit is iets meer dan de vorige 2 jaren en ook boven de 2 jaren voor corona.