Jules Bremers en Bert Meuwis winnen op de Vlosberg in Asten

Er stond een lekker windje over het parkoers. Dat zou wel eens in veel stukken kunnen breken vanavond. En zo was het ook. Waar de wind van voren stond reed men in de bossen en in het open stuk had men de wind van achteren. Hierdoor lag de snelheid ook erg hoog. De kop van de amateurs zelfs 45 km/u. Dan rijd je zelfs 43,6 gemiddeld en wordt je nog op twee-en-een-halve minuut gezet.

 

Vaak zien we een gelijk wedstrijdverloop bij de amateurs en de masters, maar vandaag was het verbazingwekkend hetzelfde. Ik kan gewoon een kopie maken van het verslag.
Na 4-5 ronden (ca 15 km) ontstond er een kopgroep van 7 man. Daarachter brak het peloton in tweeën. Lange tijd reed het eerste peloton op 40 seconden van de kop. En met nog 15 km te gaan liep dat op naar anderhalve minuut. Het tweede peloton kwam op een ronde achterstand binnen op 5 minuten van de leiders. Ja, alles precies hetzelfde bij beide categorieën.

 

Alleen bij de amateurs moest Jos van der Heijden de medevluchters laten gaan en landde in het peloton. Daardoor nog maar 6 leiders die de eindsprint aangingen. De Brunssumenaar Jules Bremers (die ook zaterdag de Ronde van St. Tunnis won) was ook dit keer het rapste. Addy van Stiphout werd tweede voor Martijn Gijsbers. Van Stiphout verstevigde wederom zijn leiderspositie in het klassement.

 

Bij de masters was het Bert Meuwis die iedereen te vlug af was, zelfs de fotograaf. Niels van Kempen werd tweede en Cliff Vansummeren derde.