Dirk van Leuken sterkste in Neerkant. Benny Claes wint bij de masters

Een kleine 60 coureurs kwamen aan de start in Neerkant. De eerste twee drie ronden van bijna 4,5 km keken de renners de kat uit de boom, maar toen werd er in beide categorie├źn gas gegeven en ontstond er een kopgroep. Beide kopgroepen pakten meteen een twintigtal seconden en werkte vervolgens door tot een voorsprong die al snel uitliep naar 1 minuut. Het verschil was dat er bij de amateurs zes man weg waren en bij de masters acht. Nog een verschil: het amateurpeloton bleef vechten en zorgde er uiteindelijk voor dat de achterstand terug gebracht werd tot anderhalve minuut. Dit terwijl de masters het al vrij snel lieten gaan en op drie minuten terecht kwamen.
In voorgaande jaren reden de masters nagenoeg even snel als de amateurs, maar de laatste twee seizoenen is het steeds het geval dat de amateurs 2 km/u sneller rijden.

Bij de masters kwam uiteindelijk Benny Claes uit Lommel als eerste over de streep met een tweetal seconden voorsprong op zijn landgenoot uit Diepenbeek Erwin Bollen. Marc van Grinsven uit Deurne won daarachter de sprint van de overige zes van de kopgroep. De snelste amateur was de Eindhovenaar Dirk van Leuken. Hij kreeg niet de tijd om zijn handen in de lucht te gooien. De Belg Maarten Christis uit Bocholt en Bruce Rayer uit Venlo zaten hem op de hielen.