De kop is er af

We waren er na flink veel zwoegen klaar voor.

De renners stroomden toe, maar ook tegelijk een enorme onweersbui en bakken regen.
Dan maar even op de apps gekeken. De een zegt: het gaat de hele avond tot na negen uur net zo hard hozen.
De ander meldt een droogte om kwart over zes. Maar daarna een gigantische hoosbui rond de start en weer een halfweg de koers.
Allemaal waren ze het er over eens. Het zou bar slecht worden en blijven onweren.

Iedereen kijkt je dan aan. Wat gaan we doen? Dan toch maar weer met mijn boerenverstand kijken naar de lucht, de wolken en de wind.
De knoop wordt doorgehakt. We rijden. Snel alles afbouwen wat is blijven liggen en net na zevenen zijn de renners ingeschreven en wordt er gestart.
Er is nauwelijks nog een druppel gevallen en de onweer was al voor de start ver vertrokken.

38 amateurs (en sportklasse en junioren) en 20 masters (en nieuwelingen) gaan van start.

Flink wordt er gekoerst. De gemiddelde snelheid van de amateurs lag over de hele wedstrijd op ruim 44 en een halve km per uur. Niemand kwam dan ook weg, af en toe een enkele poging maar meer dan 15 sec kreeg men niet.

In de sprint was Luuk van Helden de snelste voor Finn Roumen en Daan Bongers.

Bij de masters zette Jeroen van de Weijer na 4 ronden de rest op 12 seconden, Hij werd teruggepakt en meteen maakten Benny Claes en Kristian Michiels een vluchtpoging. Langzaam aan verdwenen ze verder uit zicht. Dat het peloton ingelopen werd door de amateurs en even moest neutraliseren hielp natuurlijk ook niet. Michiels won de sprint voor Claes. Mark van de Kerkhof werd derde.

Het was druk ondanks het weer met renners maar ook de Ospelse gemeenschap ging het eens buiten bekijken terwijl ze genoten van het weer.

De prijswinnaars 1-15 bij amateurs en 1-10 bij masters kunnen contact opnemen door een mail te sturen naar ons info adres, met het banknummer. Overboekingen worden in september in een keer gedaan.