Belgische overwinningen in Asten Vlosberg

Een mooie opkomst op de Vlosberg. Dit mede door onze Belgische en Duitse medesporters die met zo'n 15 man aan de start verschenen.
Na een 20 km wedstrijd ontsnapten een drietal amateurs die zeer goed samenwerkten en de rest op meer dan ene minuut achter zich liet. Ze reden tot de staart van het masters peloton en bleven daar netjes zitten zodat die een zuivere wedstrijd hadden. Vervolgens konden ze met zijn drieën hun wedstrijd afmaken. In de eindsprint was de Belg Ron Vandenbussche te sterk voor Roy Simons en Erwin Bakker.

Bij de masters na 10 km al een vlucht van Willy van Kessel en Jeroen van de Weijer. De daaropvolgende 30 km bleven ze voor de rest. De voorsprong bleef echter maximaal 26 seconden. Nadat het peloton de jacht had geopend onder leiding van Edwin Raats, werden ze in de laatste 5 km teruggepakt. In de laatste ronde ontsnapte Erwin Bollen en die bleef 4 seconden voor de rest. Daarachter won de Duitser Jürgen Sopp de sprint voor de Belg Ronny Denier. Een internationaal podium kunnen we wel zeggen.