Belgen doen het weer in Mierlo, Niels Vreys en Erwin Bollen winnen

De opkomst was minimaal. Dit door de weersvoorspellingen. Maar zoals al op FB gemeld, wij organiseren toch en pas op het moment dat de veiligheid werkelijk in het geding komt grijpen we in. De voorspellingen laten zeer vaak te wensen over en ook dit keer weer. Ja het heeft wat geregend, maar de onweersbuien, helse stormen, rukwinden en plensregens bleven weg. Zoals bijna altijd. Dus volgend keer allemaal gewoon komen.

De amateurs trokken er van het begin meteen hard aan. Daardoor brak de groep in twee helften. De voorsprong van de kopgroep van zeven liep al snel op tot ruim boven de twee minuten. Toen was er een wedstrijdincident. Een vrachtwagen kon niet snel genoeg de inrit indraaien en blokkeerde de hele weg. De kopgroep moest hiervoor wachten en verloor daardoor weer bijna een minuut. Maar ze wachtten netjes op elkaar en samen gingen ze weer werken aan de voorsprong. Deze liep op tot uiteindelijk bijna vier minuten. Niels Vreys was de snelste van de zeven en Edwin Arts kon Twan Kops net voorblijven.

Clif Vansummeren probeerde dit keer weer weg te rijden van de overige masters. Hij hield het 5 ronden vol maar kwam ook niet verder dan 30 seconden. Daarna bleef de groep bij elkaar. In de laatste ronde sprong Erwin Bollen weg van de rest en kwam 23 seconden voor Benny Claes en Edwin Raats binnen.