Addy van Stiphout verstevigt positie en Verbakel wint na lange solo

De dag begon met een flinke zomerstorm maar in de middag werd het weer wat zonniger. Na wat opruimwerkzaamheden op het parkoers werd de start-finish zone ingericht. Er zouden in de avond nog enkele buitjes komen maar voor de start al een zeer flinke bui en tijdens de wedstrijd weer een groet hoeveelheid regen. Ook was er een enkel donderslag te horen.  

Na 25 km wist Addy van Stiphout een klein gaatje te slaan van iets minder dan 100 meter. Een achttal km wist hij dat vol te houden. Verder waren er weinig ontsnappingen, althans niet zichtbaar op de meet. De groep bleef goed bijeen en gingen dan ook en masse de sprint aan. Van Stiphout klopte Leroy Provenzano in de sprint. Daarachter eindigde Thieu Henskens als derde.

Bij de masters voerden meteen na start Cliff Vansummeren en Ruud Verbakel, het tempo hoog op. Verbakel wist zich los te trekken en kwam de ronde erna met 13 tellen voorsprong voorbij. Dit gat werd groter en groter. Halfweg de wedstrijd brak het peloton in tweeën. Dat wil zeggen de helft kwam in groepjes van 1 of 2 in achtervolging voorbij. De eerste achtervolgers waren Kurt Houben en Edwin Raats die nog 35 seconden achter de vluchter zaten. De andere helft van het peloton reed op ruim een minuut achterstand. Enkele rondes later kwamen de achtervolgers bijeen in een groep van zes, maar de achterstand liep weer op tot tegen een minuut. In de laatste ronde deden ze daar nog een tel of tien vanaf, maar het was niet genoeg om de solist van de avond in te halen. In de sprint werd Kurt Houben tweede en Benny Claes derde.