Addy Van Stiphout de sterkste in Boekel, Kurt Houben wint bij masters

Deze woensdagavond waren we te gast in Boekel. De plaatselijke wielerclub kwam met een flinke afvaardiging de pelotons versterken. In totaal 41 amateurs en 26 masters gingen van start. 

Na een 15 km wedstrijd zetten de Boekelnaren Frank Janssen en Jim Cranen samen met hun ploeggenoot Twan van den Brand en Veghelnaar Harrie van Etten de eerste ontsnapping op touw. Ze zetten de rest op 15-20 seconden. Halfweg koers zetten Jelle Schuermans, Joris de Mönnink en Martijn Gijsbers de achtervolging in. En even later konden ze samen met Erwin Bakker aansluiting krijgen. Dat was teveel en de hele groep vluchters werd ingelopen door het peloton. En dus werd het een massasprint waarbij van Stiphout iedereen te vlug af was. Hij zette hiermee de vierde overwinning in deze competitie op zijn naam. Stijn Hanegraaf werd tweede en Thieu Henskens derde.

Na 10 km wedstrijd sprongen bij de masters Ruud Verbakel en Kurt Houben weg. En die werden niet meer terug gezien. Tot ruim een minuut voorsprong kregen ze op het peloton. Eerst probeerden de Boekelnaren Rob Verbruggen en Lucas Demuyt ze nog te achterhalen, maar dat mocht niet lukken. De poging van Cliff Vansummeren werd ook weer door het peloton teniet gedaan. 
Kurt Houben was net te sterk voor Ruud Verbakel. Daarachter werd de massasprint gewonnen door John Verhouden.