Kalender 2019 op de site...

Laatste nieuws:

Kalender 2019 op de site... (29-01-2019)
Wederom is elke woensdag een avondcriterium gepland. Dus van begin april tot medio juli elke woensdagavond.

Vorige jaren hebben we tot grote tevredenheid gebruik kunnen maken van de vrijwillige inzet van een aantal mensen. En ook dit jaar willen we op die manier werken. We zoeken vrijwilligers die willen helpen met het bezetten van de kruisingen.
Dit is nodig van begin april tot medio juli elke woensdagavond, maar dat bettekent niet dat de vrijwilligers elke week aan moeten treden.
De bedoeling is dat een aantal mensen (circa 10-15) elk 4 tot 5 wedstrijden doen.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Daarnaast zoeken we nog altijd naar iemand die een aantal keren de EHBO taak op zich wil nemen.

Om duidelijk te maken welke wedstrijden we nog een probleem hebben, is er een overzicht gemaakt.

Dit overzicht kun je vinden onder menukeuze "Vrijwilligers nodig"
Hier vind je de datum, hoeveel vrijwilligers we hebben/nodig hebben, start en eind tijd en plaats van de wedstrijd.

De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Allerbeste wensen voor 2019... (27-12-2018)
Allereerst wil ik iedereen een heel voorspoedig en sportief 2019 toewensen.

Ondertussen is het tijd om het komende seizoen op te starten. Een kalender is samengesteld en wordt snel gepubliceerd. Elke woensdag is gepland. Dus weer van begin april tot medio juli elke woensdagavond.

We gaan dit jaar wel het inschrijfgeld verhogen. Het is alweer een flink aantal jaren gelijk gebleven maar de kosten blijven maar stijgen. Het inschrijfgeld wordt 7 Euro.

Vorig jaar kregen we de hulp van een aantal mensen die enkele wedstrijden op een hoek/zijstraat het verkeer de juiste richting in te sturen. Als die dit ook nu weer willen doen, komt het allemaal goed !!
De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.
Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten. Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Verder zoeken we nog een of meerdere personen die 5 6 dagen voor elke wedstrijd in de gemeente Gemert-Bakel en Boekel op en in de omgeving van het parkoers kennisgevingen rondbrengen en meteen een laatste parkoerscontrole doen.

We zoeken nog wel een of twee personen die als EHBO-(st)er willen optreden indien het nodig mocht zijn. Ook hier geldt dat dit niet elke avond hoeft.

De renners kunnen hun licenties al aanvragen. Met het WFN kenmerk kunnen ze bij alle bonden rijden. En in Belgie bij alle vrije bonden. Op onze site onder Regels - Licentieaanvraag, vindt je het invulformulier en meer info.

Met het aanvragen van een licentie en/of het deelnemen aan een van onze wedstrijden, ga je ook akkoord met ons Privacy Beleid. Dit is te vinden onder menukeuze De Bond - Privacy Beleid.

Eerste editie WFN NK Off Road 2018-2019 wordt georganiseerd in Breda...(22-11-2018)
Meer info op de site van http://www.wvbreda.nl.Eerste editie WFN NK Off Road 2018-2019 wordt georganiseerd in Breda...(10-11-2018)
Voor het eerst in de historie van de WFN zal er een heus Nederlands Kampioenschap Offroad georganiseerd worden, waar op zondag 23 december zowel veldrijders als mountainbikers in aparte klassen mogen gaan strijden om de rood-wit-blauwe trui.
De organiserende vereniging is Wielervereniging Breda in samenwerking met de WBVC (West Brabantse Veldrit Competitie). Sinds 2015 organiseren zij ook de KNWU Jeugd Veldrit op 3de kerstdag, maar daar komt dit jaar dus ook een NK Offroad bij.

Op het Cor Vlemmix Circuit aan de Terheijdenseweg 520 in Breda, zal een mooi technisch parcours uitgezet worden van ongeveer 2300 meter lang met daarin ook rechte stukken voor de snelle mannen, enkele heuveltjes met korte felle klimmetjes en een zandbak met een bocht voor de krachtpatsers.
De inschrijving voor dit NK zal spoedig geopend worden en is te doen via de site van WV Breda (http://www.wvbreda.nl).

Het ochtendprogramma is voor de veldrijders. In de vroege ochtend zullen vanaf 9:00 uur de heren 40+ en 50+ de degens mogen kruisen. Na een korte pauze mogen de dames 18+ en 35+ de strijd aan gaan om de rood-wit-blauwe trui, direct gevolgd door de heren 18+. Na de huldiging van de laatste 3 categorieën is het tijd voor de mountainbikers. Om 13:00 uur beginnen ook hier de heren 40+ en 50+, na de huldiging gevolgd door de dames 18+ en 35+. Als afsluiter van de dag mogen de heren 18+ aantreden waarna rond de klok van 16:30 de huldiging volgt. De exacte tijdstippen en het programma is te zien op de site van WV Breda.

De renners kunnen zich omkleden in de kleedgelegenheid van het clubhuis van WV Breda. Ook is er in de omgeving van het parcours voldoende parkeergelegenheid. Routeborden zullen uitgezet worden om de renners en bezoekers naar de juiste parkeerplaatsen te leiden.
De komende weken zal er meer informatie beschikbaar komen op de site van WV Breda.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op zondag 23 december 2018 op ons NK Offroad in Breda.

Kristian Michiels en Ron Paffen winnen de Ronde van Milheeze... Raats en Arts winnen weer de Piet Cup...(18-07-2018)
Een geweldige opkomst deze keer in Milheeze. 66 renners gingen van start. En ook nu zijn we de weergoden weer dankbaar voor een heel seizoen zonder regen. Een paar keer een beetje voor de wedstrijd, maar geen enkele keer heeft het tijdens de wedstrijd geregend. Ondanks het goede weer hadden we een lagere opkomst dan voorgaande jaren. We moeten zelfs 6 jaar terug voor zo'n laag gemiddelde. De laatste 15 jaar lag het gemiddelde rond de 67. Dit jaar slechts 56. Vermoedelijk zijn andere evenementen die de woensdag gekozen hebben (tijdritten, baanwedstrijden) daar schuldig aan. Misschien dat volgend jaar wat beter rekening met elkaar gehouden wordt.
Al na 10 km sprongen Roy Simons en Dennis Willemsen weg. Ze hadden slechts een tiental seconden. Na twee ronden van 3350 meter kregen ze gezelschap van Erwin Bakker en Kristian Michiels. De vier hadden de smaak te pakken en reden binnen no time naar 1 minuut voorsprong op het peloton. Peter Stienstra en Wesly Theunissen probeerden ze nog bij te halen, maar die poging mocht niet baten en ze vielen terug in het peloton. De vier leiders hadden een royale voorsprong van ruim 1 minuut 20 op het peloton. Toen de masters de bel voor de laatste ronde kregen, gingen de vier tegen ieders verwachting in, in de masters groep rijden. Ze hadden er ook achter kunnen blijven. Hierdoor ontstond verwarring bij de masters. Moesten ze nu die vier laten passeren? Nee. Het werd rijden voor wat ieder waard was. De masters hadden de hele tijd met een compleet peloton gereden. Er waren wel ontsnappingspogingen, maar die liepen op niets uit. Raats wist enkele ronden, 15 tot 10 km voor het eind een honderd meter voor de rest te rijden, maar ook hij werd teruggehaald. Twee ronde voor de meet sprong René Kuhlman weg. In de laatste ronde sprong Raats nog naar hem toe, maar hij kreeg last van kramp en ze vielen terug in het peloton. Een massasprint dus. Ron Paffen was de rapste voor Cor Gerritsen en Jos van der Wijst.
Vervolgens gingen de amateurs de finale in. Vier man aan de leiding met bijna 2 minuten en de rest in het peloton. In de voorlaatste ronde sprong plaatselijk favoriet Stef van den Bosch nog weg. Hij kreeg nog hulp van Roy Steuten. De twee bleven nog nipt voor het peloton in de aankomst waardoor Stef nog zesde werd. Van de kopgroep was Kristian Michiels de snelste van de vier. Erwin Bakker werd twee en Roy Simons drie.

In het eindklassement waren de Helmonders Edwin Raats bij de masters en Edwin Arts bij de amateurs de winnaars.

Voor de prijsuitreiking werden nog alle vrijwilligers bedankt: werkcomité, verkeersregelaars, jury, EHBO, bezorgers van kennisgevingen, voorrijders, fotografen. Ook dank aan de renners en publiek en alle mensen die ons steeds een warm hart toedragen, voor een geweldig seizoen, dat ook dit jaar weer geslaagd genoemd mag worden.


Woensdag de afsluitende wedstrijd in Milheeze... Fotoalbum De Rips uitgebreid... (15-07-2018)
Aanstaande woensdag is de laatste wdstrijd van het seizoen in Milheeze. Aansluitend vindt ook de prijsuitreiking van de Piet-Cup plaats.
Verder hebben we nog een aantal foto's toegevoegd aan het album van De Rips. Deze foto's zijn aangeleverd door Wim van de Kerkhof.

In De Rips wint de Belg Niels Vreys en Thijs van der Bijl uit Lent... (11-07-2018)
Een stevig windje blies over het parkoers in De Rips. Veel amateurs waren op vakantie, maar de masters kwamen weer met 35 man. En als gebruikelijk ging het er meteen vol op. Bij de amateurs ontstond meteen een groep van 14 en 6 op achterstand. Deze 14 reden in de zesde ronden zelfs een snelste ronde van net onder de 4 minuten, dat is ruim boven de 45 km/uur. Daarbij moest Ferdie van Mil ze laten gaan. De ronde erna moest Joris de Mönnick lossen. En daarna ook Sander Bijnen. De overige elf reden met een gemiddelde van tegen de 43 km/uur naar de eindstreep. Daar had Niels Vreys nog het meeste over en won. Edwin Arts werd tweede en Bas Janssen derde.
Bij de masters ook al meteen een ontsnapping van zes man. Stefan Scheepers, Justin Klaus, Heinz van der Schouw, Dennis Hendriksen, Thijs van der Bijl en Jeroen van de Weijer werden niet meer terug gezien. Ze reden tot bijna ene minuut weg van de rest en hielden 46 sec over op het eind. In het peloton was er halfweg koers aan het begin van de finishstraat een valpartij. Even was het onduidelijk wie daarbij betrokken was. De EHBO was ter plaatse en een ambulance werd gebeld. Ruud Schellekens was het slachtoffer. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Nu waren we zeker blij met de transponders want zo hadden we weer snel overzicht wie waar reed en hoeveel rondes iedereen gereden had. In de eindsprint werd Thijs van der Bijl winnaar voor Jeroen van de Weijer en Dennis Hendriksen. De masters reden 41,8 km/uur gemiddeld.

Edwin Raats en Edwin Arts winnen weer in Boekel... (04-07-2018)
Met een snelheid van 42,5 km per uur raceten de amateurs over het 4200 meter lange parkoers. Na 16 km demarreerden Erwin Bakker en Edwin Arts. Even nog probeerde Jeroen Rebel er bij te komen. De ronde erna zat Marc van Grinsven er echter wel bij. Met zijn drieën kregen ze tussen de 20 en 30 seconden voorsprong, maar het peloton haalde ze bijna terug. Arts liet de andere twee achter en die landen in het peloton. Arts vocht voor wat hij waard was en hield op de streep nog 11 seconden over. Marc van Grinsven won de sprint van het peloton en Rob Schouwenberg werd derde.
Bij de masters al meteen een ontsnapping van Marcel Webers die de ronde erna gezelschap kreeg van Jeroen van de Weijer, Edwin Raats en John van Rullen. Deze vier reden tot 1 minuut 20 weg van de rest. Gedurende 12 km reed Raats alleen vooruit, maar de andere drie werkten goed samen en pakten hem 12 km voor het eind terug. Raats won de sprint voor van de Weijer en van Rullen.

Na Boekel gaan we weer naar De Rips... (28-06-2018)
De wedstrijd van 11 juli zal definitief in De Rips zijn. Het parkoers in Handel is dan nog niet klaar. In de week van 11 juli zullen de wegen voorzien worden van een splitlaag. Het is dan niet verantwoord om daar te rijden.

Pekka Heijnen wint in Asten Diesdonk en Edwin Raats weer de snelste master... (27-06-2018)
De zon scheen lekker op de aankomst van de Ronde van de Diesdonk. Twee groepen van 30 en 31 deelnemers stonden toch te popelen om hun kilometers vanavond te rijden. Maar het was warm en dat was te merken aan de snelheid. Die lag dit keer voor de amateurs op 41,7 km/uur. Toch bijna 1,5 km/uur lager dan vorige week. De eerste knuppel vloog bij de masters in het hoenderhok waar 5 man kopgroep en 6 achtervolgers de rest achter hen liet. En de ronde daarna de knuppel bij de amateurs. Hier ook een kopgroep van 5 en een achtervolgende groep van 5. Al snel werd dit 10 man samen die elke ronde bijna een halve minuut meer voorsprong hadden. De rest was min of meer verslagen. Ondanks dat er nog eens 3 en 4 uit dat peloton wegvluchtten, tikten die op het eind toch een achterstand van bijna twee en een halve minuut aan. Twintig kilometer voor het eind moest Frank Janssen de kop laten gaan en nam genoegen met een dertiende plaats. De overige negen gingen de sprint aan, waarbij Pekka Heijen te rap was voor Marc van Grinsven. Twan Kops werd derde.
Bij de masters dus na 10 km al een kop van vijf en zes achtervolgers. Echter deze kwamen niet bij de vluchters. Ook voor hen liep de achterstand op tot 2 minuten aan het eind. Maar ze hielden wel stand ten opzichte van het peloton en streden dus om de zesde tot elfde plaats. Halfweg koers liet John Verhouden de achtervolgersgroep gaan. Het peloton reed nu vanaf de elfde plaats. In de eindsprint van de kopgroep was het Edwin Raats die als eerste finishte. Daarachter Mark van de Kerkhof en Jeroen van de Weijer.

NK WFN 2018 op 22 juli in Rijsbergen... (21-6-2018)
Meer info op de site van www.brabantsewielerfederatie.nl

 

Jelle van den Elzen rapste in tumultueuze finale. Edwin Raats net sneller dan Erwin Bollen in Mierlo... (20-06-2018)
Een hele mooie opkomst van de renners in Mierlo, in totaal 71. Wederom tikten de amateurs de 43 km/u aan op het 4200 meter lange parkoers aan de Trimpert met toch wel een aantal meer bochten dan normaal. Pieter de Groof was zeker wel gangmaker te noemen. Bij elke ontsnapping zat hij bij. Gedurende 17 km zat hij met Wim Marchal, Peter de Winter en Jeroen Hasselaar weg tot op 22 seconden. De collega's verloren ze echter niet uit het oog en haalde ze weer terug. Even later weer de Groot met Niels Vreys. Maar ook nu weer werden ze ingerekend. Net toen de masters ingehaald werden gingen ze de laatste ronde in en werd er voor ze gebeld. Ron Vandenbussche dacht dat dit voor de amateurs was en sprintte de ronde daarna naar een denkbeeldige overwinning, maar helaas, ze moesten nog twee ronden. Het kwam tot een massasprint waarbij Jelle van den Elzen won voor Bruce Rayer en Edwin Arts.
Bij de masters al snel een kopgroep van zes, Joeri Martens, John van Rullen, Thijs van Beek, Carlo Hendriks, Rudy Jacobs en Stefan Verheijen kregen vijfentwintig seconden. De reactie kwam van Jeroen van de Weijer, Jos van der Wijst, Hans Slegers, Edwin Raats, Mark van de Kerkhof en Jens van Korven. De ronde erna waren Erwin Bollen, Frederic Wilmet en Richard van Gaalen aangesloten en moesten Hans Slegers, Jens van Korven en Jos van der Wijst ze vanuit het peloton nakijken. Maar ook Met het terughalen van deze vluchters, zetten de masters hun hoogste ronde-snelheid neer. Weer een ronde later moest van Gaalen ze ook laten gaan en viel terug in het peloton. Die reden vervolgens op ruim een minuut. Op 38 km sprongen Hans Slegers en Patrick Houthoofd. Het peloton werd daarachter ingelopen door de amateurs. Hierdoor ontstond tumult. Hans en Patrick reden na de inhaalronde 60-70 meter achter de amateurs en weer 60-70 meter daarachter het peloton. Een viertal masters had echter gebruik gemaakt van de inhalende amateurs en was bij de twee vluchters en daarvoor gekomen. Nadat ze gemaand werden alsnog in het peloton te gaan rijden deden de meesten dat. Er werd aangekondigd dat de renners die voor het peloton doorkwamen gedeclasseerd zouden worden, maar na protest zijn de tijdregistraties nog eens nagekeken en blijft de uitslag toch staan. Raats was de rapste van de elf en won voor Bollen met minder dan 0,1 sec verschil en van de Weijer werd derde.
Met dank aan Arjan Vrijsen die een aantal foto's beschikbaar stelde voor dit verslag. Later volgen er meer van zijn hand.

Marc van Grinsven en Erwin Bollen winnen in de Rips... (13-06-2018)
Een mooie opkomst van de renners in de Rips, in totaal 61. Er werd ontzettend hard gekoerst weer. 44,1 km per uur tikten de amateurs gemiddeld aan. En de masters deden het met een gemiddelde van 41,1. De snelste ronde ging bij de amateurs zelfs boven de 46 km/u en bij de masters boven de 43 km/u.
De eerste 6 ronden werd er van alles geprobeerd om weg te komen, maar pas na 20 km lukte dat echt. Een groep van 9 liet de rest van het peloton achter zich. Samenwerkend kwam er elke ronde een paar seconden bij, zodat ze tegen het eind een minuut voorsprong hadden. Pekka Heijnen, Edwin Arts, Bruce Rayer, Sander Dijkink, Twan Kops, Marc van Grinsven, Dennis Willemsen, Detlef Lagrand en Jeroen Rebel hadden toen wel door dat ze met zijn negenen de winst moesten verdelen. Van Grinsven won deze keer voor Heijnen en Rayer.
Bij de masters na zes km een kopgroep van vier, Gert-Jan Verdijk, Carlo Hendriks, Jeroen van de Weijer en Henry Schut kregen een seconde of tien. Met het terughalen van deze vluchters, zetten de masters hun hoogste ronde-snelheid neer. Daarna bleef het spel compleet. Het hele peloton bleef bijeen. Na 30 km reed Raats lek, maar kreeg heel snel een wiel van een ander en kon weer terugkomen in het peloton. Drie ronden voor het eind maakte Erwin Bollen gebruik van de laatste premiesprint en wist weg te komen. Bij de volgende doorkomst had hij 12 seconden en daarna 23. Hij won de wedstrijd met 20 seconden voorsprong. Edwin Raats won de sprint van het peloton en werd tweede voor Gert-Jan Verdijk.

Twee overwinningen voor Dekkers tweewielers, Edwin Arts en Mark van de Kerkhof... (06-06-2018)
Het begint bij de amateurs een beetje regel te worden. Er wordt zo doorgereden dat ontsnappingen niet mogelijk zijn. Gemiddeld weer 42,4 km/uur. Meer dan 6 seconden voorsprong werd er aan de streep niet geklokt. Een derde van de renners moest om verschillende redenen afhaken, problemen met de derailleur, de benen verzuurd, of gewoon de pijp leeg. In de massasprint bij aankomst was Edwin Arts te snel voor zijn concurrenten. Hij liet Dennie Hulsen en Marc van Grinsven achter zich.
Bij de masters stak de Waal Frederic Wilmet de boel aan met een ontsnappingspoging vanuit startpositie. Hij kreeg Jeroen van de Weijer, de Vlaming Benny Claes, Mark van de Kerkhof en Andrew O'Hara mee. Dit kwintet werkte goed samen en kreeg 50 seconden. Na 15 km wedstrijd bleef een negental voor de rest van het peloton dat langzaam terugzakte. Uit die groep van negen bleef uiteindelijk Stefan Verheijen, Erwin Bollen en Edwin Raats over. De rest viel langzaam terug in het peloton dat al op ruim 2 minuten reed. Elke ronde snoepten de drie 11 seconden van de voorsprong af, maar ze kwamen 2 ronden tekort om er bij te komen. Mark van de Kerkhof won, Frederic Wilmet werd twee en Jeroen van de Weijer drie, Benny Claes vier en Andrew O'Hara vijf. Daarachter klopte Erwin Bollen nog nipt Stefan Verheijen.

Supersnelle ronde in Deurne Zeilberg. Belg van Leufen wint. En ook Edwin Raats... (30-05-2018)
Er ontstond grote twijfel toen we naar de gemeten rondetijden keken. Snel werd het parkoers nog eens nagemeten. En de lengte was echt correct. Er werd snoeihard gereden. Niet alleen bij de amateurs die 46,6 km/uur op een rondje aantikten. Gemiddeld kwamen ze op 44,3. De masters deden het niet minder met een snelste ronde van 43,5 km/uur en een gemiddelde van 42,0.
Het moge duidelijk zijn dat echte ontsnappingen niet voorkwamen. De eerste poging kwam van Wesley Theunissen, die het later nog eens probeerde met Peter van Leufen. Dit tweetal kreeg nog gezelschap van Bruce Rayer. Met zijn drieën konden ze tot 45 seconden wegkomen, maar dat werd ook weer teruggebracht tot circa 20 seconden, bij aankomst slechts 11. Van Leufen won, met daarachter Rayer en Theunissen als derde. De sprint van het peloton ging naar Edwin Arts die daarmee zijn leiderspositie in het klassement om de Piet Cup wat verstevigde.
Bij de masters na 20 km een serieuze kopgroep met Stefan Scheepers, Jeroen van de Weijer, Stefan Verheijen, John Verhouden en Andrew O'Hara. De ronde erna sprong Edwin Raats er naar toe. Met zijn zessen kregen ze niet meer dan 25 seconden. Maar dat was genoeg. In de laatste ronde was het peloton geslagen en kwam ineens 40 seconden na de kop binnen. Edwin Raats won de sprint, Stefan Scheepers werd twee en John Verhouden drie.

Avondcriterium Handel verplaatst naar De Rips... (26-05-2018)
Wegens werkzaamheden zal op 13 juni niet gereden worden in Handel, maar in De Rips. Mochten de werkzaamheden voor 11 juli beëindigd zijn, dan zullen we dan in Handel rijden. Als dat niet het geval is, dan gaan we twee keer naar De Rips.

Fotoreportage Arjan Vrijsen... (26-05-2018)
In Asten Vlosberg was Arjan Vrijsen, fotograaf, aanwezig. Hij maakte wat foto's en stuurde ze ons toe. We hebben deze geplaatst onder de betreffende wedstrijd op de fotopagina. Klik op de naam Arjan Vrijsen.
De eerder gemelde reportage van Vlierden was niet van zijn hand. Deze was van de vriendin van Jelle de Poorter.

Avondcriterium Asten Vlosberg gewonnen door Jelle de Poorter en Jeroen van de Weijer... (23-05-2018)
De eerste 20 km keken de amateurs elkaar een beetje aan. Ja, er was wel een kortstondige ontsnapping van eerst Ruud Kooijmans, Rick Craenen en Wouter Jense en de ronde erna van Erik van Stratum en Marc van Grinsven, maar de rondetijden lagen rond en boven de vijf en een halve minuut, de snelheid dus net 40 km/uur. De daarop volgende 20 km gingen die tijden ineens naar 5 minuten. Dat betekent een snelheidstoename naar 44 km/uur. Toen vormde zich een kopgroep van eerst 8 later 7 man (Edwin Arts reed lek en viel terug in het peloton) die al snel een voorsprong kregen van bijna 1 minuut. Dat was voldoende en iedereen maakte zich op voor de eindstrijd. De snelheid zakte terug naar 42 km/u. Ze hadden er echter geen rekening mee gehouden dat het peloton onder aanvoering van Arts in de laatste 20 km de 44 km/u aantikten. Net voor de aankomst kwamen ze bij en Edwin Arts kon nog derde worden. De bloemen gingen echter naar Jelle de Poorter die Nick Sesink net voor bleef.
Bij de Masters lag het gemiddelde een stuk lager. Na 10 km ontstond een kopgroep van 4 man, Tom Doomen, Jos van der Wijst, Richard van Gaalen en Jeroen van de Weijer. De rest had daar blijkbaar vrede mee. Hun voorsprong bleef lang op 30 tot 50 seconden hangen. Ze reden 38 tot 39 km/uur. Ook een poging van Marcel Webers mocht niet baten. Hij werd weer teruggehaald. In de laatste 15 km werd er wat versneld en viel de kopgroep langzaam uit elkaar. Uiteindelijk won van de Weijer met 150 meter voorsprong. Van der Wijst klopte Doomen op de streep.

Dirk van Leuken en Edwin Raats winnen de ronde van Milheeze Hoeven... (16-05-2018)
In Milheeze het gemiddelde aantal starters. De amateurs reden aan een gemiddelde van 41 km per uur op dit rechte parkoers. Na bijna 10 km een groepje van 6 dat weg probeerde te komen, waaronder de latere winnaar. Het resultaat was echter dat ze teruggepakt werden en dat in de jacht al een zestal de rest moest laten gaan. De ronde erna weer een zestal die eraf moesten. Zestien bleven er over. Uit deze groep probeerde men keer op keer te ontsnappen maar werd steeds teruggepakt. In de loop van de wedstrijd moesten er nog 3 afhaken. Na 40 km probeerde een drietal het opnieuw. Pekka Heijnen, Detlef La Grand en Twan Kops kregen een vijftien seconden. De ronde erop zat de rest weer dichtbij en had Edwin Arts de sprong gemaakt naar dat drietal. Maar even later zat alles weer bijeen. Met nog 9 km te gaan sprongen Jeroen Rebel en Dirk van Leuken weg. Eerst vier seconden, bij het luiden van de bel voor de laatste ronde 15. Op de streep maakten ze het onderling uit. Van Leuken won voor Rebel. Van de rest was Edwin Arts de snelste. Hij eindigde met het peloton op 34 seconden.
Bij de Masters hadden ze er ook weer zin in. Al bij de eerste doorkomst was het spel op de wagen. Meteen een groep van 8 met enkele tientallen meters voorsprong. De ronde erop bleven daarvan nog maar vijf over, Mark van de Kerkhof, Stefan Verheijen, Jeroen van de Weijer, Erwin Bollen en Edwin Raats. Ze kregen tot 20 seconden. Maar de rest nam daar geen genoegen mee en haalde ze terug. Bollen accepteerde dit niet en bleef voor de groep uitrijden. Halfweg koers sloten Raats en Verheijen zich bij hem aan en wisten met zijn drieën langzaam de voorsprong op te bouwen tot 45 seconden. Die nam in de laatste twee ronden wel af, maar bleef uiteindelijk 15 seconden. Raats won, Bollen tweede werd en Verheijen derde.

Edwin Raats en Dennie Hulsen snelste op slingertracé Vlierden... (09-05-2018)
Onder een stralend zonnetje gingen vandaag 34 amateurs en 23 masters van start.
De opkomst was zowat hetzelfde als vorige week, dit keer 51 starters. De amateurs reden gemiddeld 41,5 km per uur op dit zeer bochtige parkoers. Er was dan ook bijna geen mogelijkheid om weg te komen. Diverse malen werd het geprobeerd maar meer voorsprong dan enkele seconden kregen de vluchters niet. Van het oorspronkelijke peloton bleven er een twintig man over die uiteindelijk de sprint aangingen. Dennie Hulsen had net genoeg over om de Belg Niels Vreys en Sander Dijkink te kloppen.
Bij de Masters hadden ze er ook best wel zin in. Gemiddeld reden die toch 40 km per uur op deze ronde. Al snel een ontsnapping van de Belg Benny Claes en Edwin Raats. Jeroen van de Weijer, Michel van Hooff en Carlo Hendriks gingen achter hen aan. Ze hadden al snel zo'n 30 seconden op het peloton. Na 10 km reden de vijf bij elkaar. Maar Raats, van de Weijer en Claes hadden te goede benen en de andere twee moesten ze laten gaan. Hun achterstand liep langzaam op tot 30 seconden. Uit het peloton dat langzaam aan op ruim anderhalve minuut achter de leiders reed ontsnapten vier coureurs. Mark van de Kerkhof, John Rullen, Stephan van Hoof en Richard van Gaalen. Deze vier reden ronde voor ronde dichter bij de Hendriks en van Hooff. Halfweg koers kwamen de zes bij elkaar en gezamenlijk reden ze naar de drie koprijders. Ronde voor ronde gingen er enkele seconden af. Twee ronden voor het eind maakten ze de aansluiting. Raats won ook deze wedstrijd. Van de Kerkhof werd twee en Rullen drie.

Bloemen in Asten Heusden naar de Belg Niels Vreys en weer naar Edwin Raats... (02-05-2018)
De opkomst was zowat hetzelfde als vorige week, dit keer 51 starters. De amateurs hadden er zin in. Met een gemiddelde snelheid van 42 km per uur reden ze rond. Elke ronde weer. Hierdoor bijna geen ontsnappingen. Na 15 km probeerde Rick Craenen weg te komen. Enkele seconden kreeg hij. Bas Janssen, Dennis Willemsen en Marc van Grinsven probeerden bij hem te komen. Maar het resultaat was dat alles weer bij elkaar kwam. Maar Rick bleef trekken aan kop. Na 40 km wedstrijd brak het peloton eindelijk. Zes man op kop met 30 seconden, waaronder Craenen, Detlef la Grand, Dennie Hulsen, Nick Sesink, Roy Simons en Niels Vreys. Ze bleven weg en mochten de prijzen verdelen. Vreys won, Hulsen werd twee en de strijdlustigste Craenen werd derde.
Bij de Masters hadden ze er echter niet zo'n zin in. Met een gemiddelde van 38,6 werd de eerste helft van de wedstrijd gereden. En dat terwijl we gewend zijn dat ze net zo snel rijden als de amateurs. In de tweede helft deden ze er een schepje bij en reden gemiddeld 40,6. Maar toch beduidend langzamer dan normaal. Joerie Martens en Stephan van Hoof konden even 15 seconden voor de rest rijden. Maar slechts van korte duur. Stefan Scheepers reed even aan de leiding. De ronde er na weer Stephan van Hoof. Dan weer Marcel Webers en steeds maar een seconde of 5 tot 10 voorsprong. 9 km voor het eind reden Webers, Scheepers, Andrew O'Hara en John Keulers weg met 20 seconden. Maar al snel kregen ze gezelschap van Erwin Bollen en Edwin Raats. In de eindsprint won Raats en Bollen klopte O'Hara nipt.

Winst in Gemert weer naar Edwin Raats en Edwin Arts... (25-04-2018)
Een matige opkomst. Totaal 47 starters. Maar ook dit keer was de strijd er niet minder om.
Bij de amateurs meteen van kop af een demarrage van Rick Craenen en Wim Marchall. Ze mochten 20 km alleen rijden, maar meer dan 40 sec kregen ze niet. 2 ronden later een nieuwe kopgroep, Sander Dijkink, Edwin Arts, Dennis Willemsen en weer Rick Craenen. 20 seconden kregen ze, maar op het eind was daar nog maar 7 seconden van over. Tijd om elkaar aan te kijken was er dus niet. Arts won de sprint voor Craenen en Willemsen.
Bij de Masters viel het hele spel al vrij snel uiteen. Mark van de Kerkhof opende de strijd met Richard van Gaalen en Stefan Scheepers. En meteen gingen Benny Claes en Stephan van Hoof in de achtervolging. De vijf kwamen bij elkaar en hadden al snel 57 seconden op het peloton. Edwin Raats zat in de achtervolging op 28 sec. Jeroen van de Weijer en Tom Doomen gingen de ronde daarna de achtervolging in. Ze kregen later gezelschap van Stefan Verheijen, Johan Verheijen en Erwin Bollen. De rest van het peloton brokkelde in kleinere groepjes uiteen. Met nog 10 km te gaan sloot Raats aan bij de vijf koplopers. Dit was funest voor de voorsprong van de kopgroep en in de laatste ronde werden ze ingehaald door de vijf achtervolgers. Raats was uiteindelijk weer de snelste sprinter. Bollen werd tweede en Claes derde.

Overwinning in Peter Bouwmans Memorial in Bakel gaat naar Bruce Rayer en Erwin Bollen... (18-04-2018)
Dit keer ruim 60 man aan de start verdeeld over 2 groepen. Allereerst ging de aandacht uit naar de in 2016 overleden Peter Bouwmans, een zeer fanatieke vrijwilliger van WVAN. Ook dachten we in de minuut stilte aan de vandaag overleden Jeroen Goeleven. In de St. Jozef Klassieker werd hij nog 7e.
Peters ploeg, het FCA Cycling Team stelde in het kader van de memorial weer twee leidersprijzen ter beschikking.

Bij de amateurs zagen we na de derde ronde een kopgroep met Wim Marchall, Jules Bremers, Bruce Rayer, Dennie Hulsen en Ferdie van Mil met 20 seconden voorsprong. Een ronde erna nog maar dik 10 sec en Marchall was alweer ingerekend door het peloton. De daarop volgende ronden alles bij elkaar, maar het tempo lag zo hoog dat het peloton begon te breken. 10 man wisten zich los te werken. Nick Riddy probeerde daaruit nog een paar keer tevergeefs te vluchten. De tien hadden ondertussen al anderhalve minuut op de rest. De eindsprint ging naar Bruce Rayer. Hj klopte de ander negen, waarbij Dennis Willemsen tweede werd en Jules Bremers derde.
Bij de Masters al meteen bij de eerste doorkomst een zestal vluchters met 25 seconden voorsprong met Mark van de Kerkhof, Andy Cochet, Andrew O'Hara, Edward van der Werf, Michel van Hoof en Koen van Cuijk. Halfweg koers werden ze echter weer ingerekend. Vervolgens probeerden Marcel Webers en Andy Cochet weg te komen. De ronde erna Stefan Verheijen en Eric Maillard. Ze hielden het een paar ronden vol, maar kregen niet meer dan 20 seconden. Marcel Webers en Erwin Bollen starten de achtervolging en bij de volgende doorkomst, bij het luiden van de bel, reden ze met vieren. Bollen won voor Verheijen en Webers.

Nick Sesink wint de Ronde van de Mortel. Edwin Raats turft er ook weer een overwinning bij... (11-04-2018)
Matige opkomst vandaag. In beide groepen slechts 22. Het zal wel aan het weer gelegen hebben. Dat was de hele dag regen en zeer mistroostig. Het bleef ook erg grauw gedurende de avond, terwijl het toch wel na half zes niet meer regende.

Bij de amateurs zagen we, althans bij de finish, slechts twee pogingen om te ontsnappen. Na de derde ronde leek het peloton in tweeën te breken maar de ronde erna was het weer een geheel. Wel reed Bruce Rayer 15 en Nick Riddy 11 seconden voor de rest. Maar ook dit werd weer ongedaan gemaakt. Na de zevende ronde, 36 km, hadden Rayer, Jeroen van Gennip en Dennis Timmermans een 10 seconden op de rest. Dit was ook van korte duur. De eindsprint werd met het hele peloton ingegaan. Nick Sesink was de snelste springer, Stef van den Bosch werd twee en de Belg Wim Marchall drie.
De masters lieten zich wel opsplitsen. Al na ronde 1 een aantal op achterstand. Na ronde 2 al weer een groep van 5 die afhaakten. En de volgende ronde, na 16 km, een drietal vluchters. Arie de Moor, Edwin Raats en Marcel Webers. Hun voorsprong liep op tot 30 seconden. Raats was wederom de rapste en klopte Webers en de Moor.


Woensdag 11 april Ronde van De Mortel, 18 april Bakel Peter Bouwmans Memorial ... (08-04-2018)
Het was woensdag nog niet helemaal duidelijk, maar nu eindelijk wel. We rijden komende woensdag in De Mortel. Daarnaast hebben we weer gekozen om de ronde van Bakel de Peter Bouwmans Memorial te noemen. Er is dan in beide categorieën een extra leidersprijs.

Twee maal overwinning voor Edwin uit Helmond, Arts bij de amateurs en Raats bij de masters ... (04-04-2018)
Ik kan bijna het bericht van vorig jaar kopieren. In ieder geval voor wat de winnaars betreft. En het weer was ook weer wisselvallig.
Dit jaar starten we met proeven met transponders. We moeten nog van alles fine-tunen, maar de eerste resultaten zijn er al.
Er gingen 35 Amateurs en maar 17 masters van start. Voirg jaar bijna net zoveel amateurs maar meer dan het dubbele aan masters. Waar zijn die allemaal gebleven. :(

Luuk Metsemakers gooide de knuppel in het hoenderhok. De ronde erna was weer alles compleet. De volgende 32 km bleef alles compleet. In de voorlaatste doorkomst probeerden een zevental renners weg te komen. Maar bij de aankomst waren ze weer achterhaald met uitzondering van Edwin Arts, die de sprint won voor Dennis Willemsen en Bruce Rayer.
Bij de Masters waren het Andrew O'Hara en Carlo Hendriks die als eerste vluchtten. Stefan Scheepers en Jeroen van de Weijer reageerden. Daarna sprongen ook Stefan van Hoof en Edwin Raats naar de vluchters. Ze waren nu met zes en reden 20 sec voor de rest. Twee ronden verder viel van Hoof terug in het peloton. De voorsprong groeide ronde over ronde naar 1:53. Raats sprong naar de overwinning voor O'Hara en van de Weijer.

Bijna van start met de eerste koers ... (27-03-2018)
De vrijwilligers melden zich langzaam aan voor de wedstrijden. De lijst onder menukeuze "Vrijwilligers nodig" begint wat andere kleuren dan rood te vertonen.
We zoeken nog naar iemand die de EHBO taak op zich wil nemen. Een persoon heeft zich hiervoor gemeld maar kan niet altijd.
Daarnaast zoeken we nog iemand die voor een achttal keer een week voor de wedstrijd briefjes in de bus wil doen bij de bewoners en dan meteen een laatste parkoers controle uitvoert.

De wedstrijd van Neerkant wordt in ieder geval vervangen door een tweede wedstrijd in Deurne Walsberg.
De volgorde van de wedstrijden in gemeente Gemert-Bakel krijgen we snel uitsluitsel over.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en die zou willen helpen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Programma 2018 bekend gemaakt ... (22-01-2018)
Het programma van 2018 is op de site gezet.

We hebben weer veel nagedacht over hoe we de komende woensdagavonden moeten vullen.
Elke woensdag is gepland. Dus van begin april tot medio juli elke woensdagavond.
De plaatsen van de wedstrijden zijn nog niet allemaal 100% zeker. Op diverse plaatsen zijn wegwerkzamaheden die roet in het eten kunnen gooien. We zullen dan uitwijken naar een vergelijkbaar parkoers.

Vorig jaar hebben we tot grote tevredenheid gebruik kunnen maken van de vrijwillige inzet van een aantal mensen. En ook dit jaar willen we op die manier werken. We zoeken vrijwilligers die willen helpen met het bezetten van de kruisingen.
Dit is nodig van begin april tot medio juli elke woensdagavond, maar dat bettekent niet dat de vrijwilligers elke week aan moeten treden.
De bedoeling is dat een aantal mensen (circa 10-15) elk 4 tot 5 wedstrijden doen.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Daarnaast zoeken we nog altijd naar iemand die een aantal keren de EHBO taak op zich wil nemen.

Om duidelijk te maken welke wedstrijden we nog een probleem hebben, is er een overzicht gemaakt.

Dit overzicht kun je vinden onder menukeuze "Vrijwilligers nodig"
Hier vind je de datum, hoeveel vrijwilligers we hebben/nodig hebben, start en eind tijd en plaats van de wedstrijd.

De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Allerbeste wensen voor 2018... (27-12-2017)
Allereerst wil ik iedereen een heel voorspoedig en sportief 2018 toewensen.

De feestdagen zijn al weer deels voorbij en dan is het tijd om aan het nieuwe seizoen te denken.
Het programma is inmiddels grotendeels duidelijk. We gaan weer voor een programma van elke woensdag van begin April tot midden Juli.

Afgelopen jaar kregen we ontzettend veel en goede hulp van een aantal vrijwilligers. Als die zich ook dit jaar weer willen inzetten dan gaat het zeker lukken. Zoals het er nu uitziet hebben we weer gemiddeld elke wedstrijd nog 2 extra mensen nodig om de afzetting te bemensen en een of meerdere personen die 5 à 6 dagen voor elke wedstrijd op en in de omgeving van het parkoers kennisgevingen rondbrengen en meteen een laatste parkoerscontrole doen.

Daarnaast zoeken we nog altijd naar iemand die een aantal keren de EHBO taak op zich wil nemen.

De renners kunnen hun licenties al aanvragen. Met het WFN kenmerk kunnen ze bij alle bonden rijden. En in Belgie bij alle vrije bonden. Op onze site onder Regels - Licentieaanvraag, vindt je het invulformulier en meer info.

Edwin Arts en Stefan Verheijen winnen de Ronde van Milheeze... Raats en Arts winnen de Piet Cup...(19-07-2017)
Ondanks de voorspelling was het lekker weer. Totdat we alles opgeruimd hadden en iedereen gezellig op het terras zat. De weergoden zijn we dankbaar voor een heel seizoen zonder slecht weer.
Er werd weer fel gestreden in beide categorieën. Bij de amateurs diverse uitlooppogingen die niet verder kwamen dan 15 seconden. Dennis Willemsen, Ruud Kooijmans en Edwin Arts waren zeker de gangmakers te noemen. Elke ontsnapping zat er wel een van hen bij. Halfweg koers reden Willemsen en Sander Dijkink weg. Ze kregen even later gezelschap van Arts en weer een paar ronden erna van Kooijmans en Stef van den Bosch. Ze hielden het net voor het jagende peloton. Arts was het rapst, Willemsen en Dijkink werden twee en drie.
Bij de masters was het van het begin raak. Andrew O'Hara en Jeroen van Gennip reden weg. Ze werden snel vergezeld door Antoine Moonen, Carlo Hendriks, Stan Janssen en Johan Verheijen. Lange tijd reden ze met zessen op een voorsprong van 45-50 seconden. Daarachter was het peloton in twee gebroken. 18 km voor het eind hadden ze er genoeg van en sprong onder aanvoering van Stefan Verheijen een zestal van het eerste peloton weg en knabbelde razendsnel de voorsprong op. Vier ronden daarna zaten ze erbij en meteen brak de groep van12 uiteen. Verheijen werd de winnaar voor Stan Janssen en Marcel Webers.
In het eindklassement waren de Helmonders Edwin Raats bij de masters en Edwin Arts bij de amateurs de winnaars.

We hadden dit seizoen 1028 vertrekkers in 16 wedstrijden. Dit geeft een gemiddelde van 64,3. Dat is wat lager dan vorig seizoen maar zeker niet slecht te noemen.
Dank aan alle deelnemers, publiek, jury, EHBO, werkcomité, verkeersregelaars, fotografen, voor een geweldig seizoen, dat ook dit jaar weer geslaagd genoemd mag worden.


Helaas nog even geen foto's. Die volgen in de loop van de dag.

Video impressie van wedstrijd Handel...(17-07-2017)
Onze fotograaf Thijs Hurkmans maakte een videoimpressie met beelden van de wedstrijd in Handel.
Videoimpressie

Edwin Arts en Erwin Bollen winnen in de Ronde van De Rips...(12-07-2017)
Een stevig windje woei over het parkoers in De Rips. Nadat het de hele dag geregend had, waren we allang blij dat het droog was. De Rips is een parkoers waar de categorieën elkaar vaak inhalen. dit keer leek het uitgezonderd een aantal afvallers niet te gebeuren. Maar de hoop was ijdel. Twee ronden voor de finish van de masters zouden ze ingelopen worden door de amateurs. Besloten werd om dat peloton maar eerder af te bellen. Zo bleef de wedstrijd zuiver en konden de zeven koplopers hun hele wedstrijd uitrijden. Die 7 waren al vanaf de derde ronde weg en liepen zo 2 minuten en meer uit. Van de zeven was Erwin Bollen de overwinnaar op de streep en werd Stefan Verheijen tweede en Marcel Webers derde.
Bij de amateurs werd er steeds geprobeerd weg te komen, maar helaas. Ferdi van Katwijk en Jeroen van de Weijer probeerden het. Een later reed Dennis Willemsen vijftien kilometer voorop. Maar uiteindelijk werd het toch een massasprint van het gehele peloton. Edwin Arts won, Marc van Grinsven werd twee en Brain Rutjens drie.Dirk van Leuken en Edwin Raats rapsten in Boekel...(05-07-2017)
Wederom erg zonnig en drukkend benauwd in Boekel. Toch 62 starters, net iets minder dan het gemiddelde dit seizoen, wat overigens wel ruim 8 lager ligt dan vorig jaar met al dat slechte weer. De amateurs hadden er weer zin in. Een groep van een man of 10 wist te ontsnappen en bijna twee-en-een-halve minuut weg te rijden. Daarachter viel de een na de ander af van het jagende peloton. Van de vluchters was Dirk van Leuken het snelst. Ruud Kooijmans werd twee en Sander Dijkink drie.
Bij de masters een kopgroep van vier en zes in de achtervolging. De rest op drie vier minuten. Bij de vier leiders de maten Raats en Verheijen, die dan ook een en twee werden. Antoine Moonen werd derde en Marcel Webers moest genoegen nemen met de vierde stek.Edwin Arts en Stefan Verheijen winnen de ronde van Asten Diesdonk... (28-06-2017)
Bijna windstil, een temperatuurtje van een graad of 22. Goed fietsweer in Asten op de Diesdonk, maar niet om weg te komen uit het peloton. Beide groepen bleven dan ook nagenoeg bij elkaar. diverse ontsnappingspogingen liepen op niets uit. Bij de amateurs werd het een massasprint. Edwin Arts won voor Dirk van Leuken en Brain Rutjens.
Bij de masters 15 km voor het eind een ontsnapping die wel standhield. Drie man reden weg en kregen een voorsprong van 45 seconden. Van die drie was Stefan Verheijen het snelst, Marcel Webers werd tweede en André Paasen derde. Ton van Korven wist nog aan de greep van het peloton te ontkomen en werd vierde.NK WFN 2017 op 23 juli in Breda Overa... (27-6-2017)
Meer info op de site van www.brabantsewielerfederatie.nl

 

Dirk van Leuken ook in Mierlo de snelste, Edwin Raats bij de masters... (21-06-2017)
Na enkele jaren waren we weer terug in Mierlo. En aan de reacties te horen ware de renners daar blij mee. Maar niet zo met het zeer warme drukkende windstille weer. Grotendeels bleven de groepen bij elkaar. Weinig afvallers ondanks de soms hoge snelheden. Stefan Verheijen wist bij de masters lange tijd alleen voorop te rijden. Tegen het eind kreeg hij gezelschap, maar de voorsprong was al zover geslonken dat het niet meer stand hield. In de eindsprint wist Edwin Raats als winnaar over de streep te komen voor Erwin Bollen. Stefan Verheijen werd nog verdiesntelijk derde.
Bij de amateurs was Edwin Arts de grote gangmaker. Hij was een flink deel alleen weg maar kreeg halfweg koers gezelschap van Roy Simons, Bruce Rayer, Marc van Grinsven en Dirk van Leuken. Vlak voor het eind bliezen Simons en Rayer zichzelf op en moesten iedereen laten gaan. Op dat moment werd de rest ook teruggehaald behalve van Leuken. Die uiteindelijk de wedstrijd won. Daarachter hadden ze elkaar aan zitten kijken waarna Eric de Decker de spurt won voor Peter van de Heuvel.


Dirk van Leuken snelste in Handel, Erwin Bollen bij de masters... (14-06-2017)
Op het bochtenparkoers van Handel werd flink doorgereden. De amateurs bleven grotendeels van de wedstrijd bij elkaar. Wel viel een tiental renners af. Ongeveer halfweg koers ontsnapten Erik van Stratum en Dirk van Leuken. Ze kregen een halve minuut en meer niet. Eerder was van Leuken ook al bij een kortstondige ontsnapping betrokken. Na 15 km met twee, werden ze teruggehaald. Twee ronden voor het eind wist van Leuken weer weg te rijden. Dit keer met succes, hij kwam alleen binnen op 7 seconden voor de rest. Edwin Arts werd twee en Gijs van der Lee drie.
De masters werden, ondanks dat ook zij stevig doorreden, vier ronden voor het eind door het peloton van de amateurs ingehaald. Dit ging vlekkeloos. Een compliment voor de masters. Op een parkoers met acht bochten op 3,4 km gaan de masters gewoon wat minder hard dan de amateurs, dus inhaln is onvermijdelijk.
Bij deze categorie waren Johan de Beer en Antoine Moonen de gangmakers. Ze wisten een kleine halve minuut weg te blijven en dat 34 km lang. Toen kregen ze gezelschap van een vijftal met Edwin Raats, Carlo Hendriks, Andrew O'Hara, Stephan van Hoof en Erwin Bollen. Bij het luiden van de bel sprongen O'Hara en Bollen weg. De Belg was het snelst van de twee. De overige vijf sprintten, maar Raats klopte ze allemaal.


Noah Vreeswijk wint Ronde van Neerkant, Edwin Raats bij de masters... (07-06-2017)
Een stevige wind voor een groot deel van opzij, zorgde dat de renners heel veel op het kantje reden. Een 500 meter hadden ze hem vol van voren. Het peloton van de amateurs brak al snel in twee. De 9 leiders wisten de voorsprong ronde na ronde uit te breiden. tot ruim 4 minuten. Met zijn negenen gingen ze de sprint aan. Noah Vreeswijk won. Roy Simons werd twee en Ferdi van Katwijk drie.
Bij de masters waren het weer Stefan Verheijen en Edwin Raats die wegsprongen. Tot bijna 50 seconden voorsprong kregen ze. Maar in de laatste paar ronden liep dat snel terug. Was het peloton harder gaan rijden? Of konden de twee niet meer voorblijven? Of was het plagerij? Alleen zij weten het. Op de finish hadden ze nog maar 8 seconden over. Raats won voor Verheijen en Jac Roemerman kon ze net niet meer bereiken.


Arts is weer de rapste in Asten, Webers is de snelste master... (24-05-2017)
Ook dit keer weer een zeer stevige wind die over het parkoers blies. Alleen aan de achterzijde in het bos hadden de renners er minder last van. Voor de rest was het rijden op het kantje. De groep masters werd al vrij snel uiteengeslagen. vanaf het begin enkele vluchters, waarvan Moonen het volhield. Hij bleef zeven ronden weg, kreeg toen gezelschap van Webers. Die ging echter te snel en Moonen zakte terug in het peloton. Daar probeerden Verheijen en Raats weg te geraken. Verheyen sprong en kon wegblijven. Raats en de rest van het jagende peloton werden toen ingehaald door de kopgroep van de amateurs. Er was een zuivere scheiding, maar blijkbaar niet lang genoeg want toen vervolgens Moonen wegsprong en vervolgens voor de amateurs als derde eindigde, leidde dit tot heftige discussies.
Volgende keer zullen we de ingehaalde groep compleet stilzetten bij de aankomst en opnieuw laten starten door de jury.
Bij de amateurs na 15 km een serieuze kopgroep van vier die snel uitgebreid werd naar zeven. Deze mannen reden weg van de rest en eindigden op anderhalve minuut voor de rest. Het peloton werd hier ook uitgedund, door de sterke wind, maar ook door enkele valpartijen. Edwin Arts won verdienstelijk voor Dirk van Leuken en Frank Janssen.


De twee Edwins uit Helmond winnen in Milheeze Hoeven... (17-05-2017)
De stevige wind en het warm weer zorgden voor een zware rit in beide wedstrijden. Vele amateurs moesten toezien hoe de anderen wegreden. Diverse ontsnappingen werden gedaan, maar meer dan 25 seconden kregen ze niet. Het 50 koppen tellende peloton werd gehalveerd. Van de overigen gaf de helft op. En de anderen kwamen op rond de 4 minuten achterstand binnen. Maar ook de groep van 20-25 brak, kwam weer bijeen, brak weer en kwam weer bijeen. Op de streep was Edwin Arts toch de anderen te snel af en klopte Thijmen Braem en Roy Simons. Na anderhalve minuut kwamen de laatsten van die vluchtersgroep pas binnen.
Bij de masters werd het een solo van Edwin Raats. Al vanaf de tweede doorkomst zat hij weg. Eerst met de Belg Andy Cochet, maar die moest afhaken. Raats reed op 20-30 seconden voor een drietal achtervolgers: Stan Janssen, Antoine Moonen en Stefan Verheijen. De rest zat al snel op twee en een halve minuut. Tonny van de Sanden bleef dat peloton nog lang voor, maar moest 35 km zich gewonnen geven. Verheijen waagde de sprong en kwam bij Raats. Samen bleven ze weg. Raats won, Verheijen werd twee. Daarachter was Moonen te snel voor Janssen. De originele medevluchter Cochet werd nog 5 voor Erwin Jager en van der Sanden werd nog 7 ruim voor het peloton.


Antoine Moonen en Roy Simons winnen in Vlierden... (10-05-2017)
Zoals elk jaar een beetje hectisch op het slingertracé in Vlierden. Door de korte ronde en vele bochten blijven de groepen hier niet goed apart. Ongeveer halfweg de wedstrijd werd het masters peloton ingelopen door de amateurs. Ondanks duidelijke aanwijzingen vooraf konden sommigen het niet laten om bij de amateurs aan te sluiten. Pas na dreiging met diskwalificatie werd het originele peloton masters weer gevormd achter de amateurs en konden ze weer met hun eigen wedstrijd verder gaan. Ze hadden het natuurlijk moeilijk met het feit dat er een drietal renners voorop reden en probeerden zo bij te komen, maar die kopgroep was toen al niet meer te achterhalen. Die hadden ruim een minuut voorsprong en reden zo sterk dat ze zelfs het amateurpeloton voor bleven. De drie, Carlo Hendriks, Antoine Moonen en Rene Kuhlmann sprongen na 10 km wedstrijd weg en bleven weg. Moonen was in de sprint de snelste voor Kuhlmann en Hendriks. De pelotonsprint ging naar Edwin Raats voor Erwin Bollen en Stefan Verheijen.
Bij de amateurs was er gedurende 15 km wedstrijd een kopgroep van vijf: Tom Meulendijks, Roy Simons, Peter van den Heuvel, Jesse de Haan en Redney Janssen. Meer dan 20 seconden kregen ze echter niet. Ze werden teruggepakt en meteen sprongen van den Heuvel en Bruce Rayer weg. Ook dat duurde niet lang. De eindsprint was voor Roy Simons die Tom Meulendijks en Edwin Arts klopte.


Edwin Arts en Stefan Verheijen rapsten in Gemert... (26-04-2017)
Of er coureurs op reis waren naar koningsnacht of om een andere reden weten we niet. Feit was toch dat er wat minder starters waren dan gebruikelijk. 34 amateurs gingen van start en 22 masters. De renners zaten zeker niet stil. Het begon in beide categorieën gedurende de eerste drie vier rondes met steeds afwisselende koplopers. Bij de masters reden na 15 km Edwin Raats en ploegmaat Stefan Verheijen weg. Ze werden niet meer terug gezien. Hun voorsprong liep elke ronde hoger op tot uiteindelijk 2 minuut en 10 seconden. Verheijen won de wedstrijd. De pelotonsprint was voor Antoine Moonen.
Bij de amateurs een kopgroep van Sander Dijkink en Peter van de Heuvel, die de ronde erop gezelschap kregen van Jack Wenders en Roy Simons. Weer een ronde verder werd de groep verdubbeld met Jules Bremers, Jim Cranen, Frank Janssen en Edwin Arts. Dit achttal werkte zeer goed samen en kregen 1 minuut 27 voorsprong. Daarachter probeerde een zestal ze nog te achterhalen maar dat lukte niet meer. Arts won de sprint voor Cranen en Janssen.

Frank Janssen en Stan Janssen winnen Peter Bouwmans Memorial in Bakel... (19-04-2017)
Het was een speciale dag vandaag. Het avondcriterium in Bakel werd opgedragen aan de fanatieke wielrenner en vrijwilliger Peter Bouwmans en kreeg de naam Peter Bouwmans Memorial mee. Er werd stilgestaan bij zijn inzet en sportiviteit. En gedurende een minuut stilte herdacht iedereen hem op zijn eigen manier.
Daarna weer over tot de orde van de dag. Eerst een ontsnapping bij de masters van Stephan van Hoof en Richard van Gaalen gedurende 10 km. Maar toch hadden de masters er op de een of andere manier minder zin in dan de amateurs en tegen alle verwachtingen in werden ze ingehaald door het complete peloton van de amateurs. Ondanks dat er na een kilometer of twaalf een kopgroep ontstond van 10 man met daarin sterke renners, kwamen ze niet goed los. De kopgroep werd weer na een 15 km ingelopen. Twee ronden voor het eind passeerden de amateurs en zoals gebruikelijk laat de langzamere groep dan de andere passeren en gaat daarna weer verder met de eigen wedstrijd. Een tweetal coureurs had dit echter niet zo gedacht en reden met de amateurs mee, ondanks commentaar van collega renners. De jury kon niet anders dan de twee declasseren. In de laatste ronde wist Stan Janssen weg te rijden van de rest en won de strijd voor Edwin Raats en Noud Smits.
De amateurs reden stevig door. Er waren geen ontsnappingen mogelijk. In de laatste meters werd flink gesprint. Dit keer was het Frank Janssen die voor Jack Wenders en Luca Vreeswijk de overwinning binnen haalde.
De leidersprijzen gingen naar Edwin Arts en Stephan van Hoof.

Vanavond Peter Bouwmans Memorial in Bakel... (19-04-2017)
Vanavond rijden we in Bakel. Het wielerteam FCA heeft gevraagd om de wedstrijd in Bakel op te dragen aan Peter Bouwmans, een gewaardeerd lid van dat team, fanatiek wielrenner en zeer actieve vrijwilliger voor ons. Ze hebben ook gezorgd voor een tweetal leidersprijzen die voor beide categorieen verreden worden.

Denk aan het parkeren. Dus ook het verzoek aan iedereen om hier zelf op te letten maar ook elkaar er op aan te spreken. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.
Zorg altijd voor meer dan voldoende ruimte voor het verkeer.
Daarnaast het verzoek aan de deelnemers wordt om gepast te betalen.

Wederom winst voor Edwin Raats, Sander Dijkink dit keer snelste amateur ... (12-04-2017)
Donker weer, een beetje koud, een enkele druppel net voor de start. De renners kwamen toch met zo'n 60 man naar De Mortel. Eerdere jaren waren dat er wel eens over de 100. Maar toch twee mooie koersen, met een flink tempo. De groepen bleven redelijk goed bij elkaar. Een enkeling moest de trein laten gaan. Bij de masters ongeveer halfweg een kopgroep van vier, met Bollen, Raats, Verheijen en Hoedemakers. Zij bleven een kleine halve minuut voor de rest. Bij aankomst restten nog maar 15 seconden. Raats was het rapst. Erwin Bollen werd twee en Stefan Verheijen drie.
De amateurs lieten niemand gaan, ondanks verwoedde pogingen. In de laatste kilometer waren er drie die weg wisten te komen. Daarvan won Sander Dijkink de sprint. Frank Janssen werd twee en Rik van Aaken drie

Volgend week rijden we in Bakel de Peter Bouwmans Memorial. Dan is er ook een leidersprijs voor beide categorieën.

Morgenavond tweede wedstrijd in De Mortel... (11-04-2017)
Morgenavond rijden we in De Mortel. Denk aan het parkeren. Dus ook het verzoek aan iedereen om hier zelf op te letten maar ook elkaar er op aan te spreken. Vooral bij deze wedstrijd hebben we al klachten gehad. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.
In de Mortel kan er geparkeerd worden aan de zuidzijde van De Smagt en de zuidzijde van de Leeuwerikweg. Zorg altijd voor meer dan voldoende ruimte voor het verkeer.
Daarnaast het verzoek aan de deelnemers wordt om gepast te betalen.

Twee maal overwinning voor Edwin uit Helmond, Arts bij de amateurs en Raats bij de masters ... (05-04-2017)
Een beetje koud, dat wel, maar zeker niet zo koud als vorig jaar en het was droog. Of het aan de temperatuur lag, of dat sommigen nog niet zo getraind hadden weten we niet, maar al snel viel het hele veld uiteen. Een kopgroep van 5 bij de masters en 4 groepen daarachter. Bij de amateurs een kopgroep van 7 en 2 groepen daarachter. De achtervolgers zaten steeds op zo'n 30 seconden. Bij de masters leken ze echter steeds dichter bij de kopgroep te komen, maar kwamen nog een 10 seconden tekort. Raats won voor Hoedemakers en Bollen. Bij de amateurs bleven de vluchters een halve minuut voor. Arts won voor Dijkink en van Grinsven.

Vanavond begint het weer in Deurne Walsberg ... (05-04-2017)
Vanavond gaan we weer van start. We hopen dat het een beter seizoen wordt dan vorig jaar, tenminste met beter weer. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed.

Inschrijven kan vanaf ongeveer 18:00 aan de finish.
Om het verloop van de inschrijving sneller te laten gaan, vragen we je om zoveel mogelijk gepast te betalen en je licentie in de aanslag te houden
.

Vrijwilligers gezocht ... (10-03-2017)
Eerder gaven we al aan dat we vrijwilligers zoeken die willen helpen met het bezetten van de kruisingen.
Dit is nodig van begin april tot medio juli elke woensdagavond, maar dat bettekent niet dat de vrijwilligers elke week aan moeten treden.
De bedoeling is dat een aantal mensen (circa 10-15) elk 4 tot 5 wedstrijden doen.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Om duidelijk te maken welke wedstrijden we nog een probleem hebben, is er een overzicht gemaakt.

Dit overzicht kun je vinden onder menukeuze "Vrijwilligers nodig"
Hier vind je de datum, hoeveel vrijwilligers we hebben/nodig hebben, start en eind tijd en plaats van de wedstrijd.

Zoals het er nu voor staat, is er een probleem bij een groot deel van de wedstrijden !!

De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Programma 2017 bekend gemaakt ... (04-02-2017)
Het programma van 2017 is bijgewerkt.

We hebben weer veel nagedacht over hoe we de komende woensdagavonden moeten vullen.
Elke woensdag is gepland. Dus van begin april tot medio juli elke woensdagavond.

Er is wel een groot probleem. En dat is het aantal vrijwilligers.
We zoeken dringend mensen die een paar keer willen helpen door op een hoek/zijstraat het verkeer de juiste richting in te sturen.
Als we die niet bij elkaar krijgen, zullen we echt wedstrijden moeten afgelasten !!
De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Voor oudere berichten klik hier !