Beste wensen en voorspoedig 2018...

Laatste nieuws:

Programma 2018 bekend gemaakt ... (22-01-2018)
Het programma van 2018 is op de site gezet.

We hebben weer veel nagedacht over hoe we de komende woensdagavonden moeten vullen.
Elke woensdag is gepland. Dus van begin april tot medio juli elke woensdagavond.
De plaatsen van de wedstrijden zijn nog niet allemaal 100% zeker. Op diverse plaatsen zijn wegwerkzamaheden die roet in het eten kunnen gooien. We zullen dan uitwijken naar een vergelijkbaar parkoers.

Vorig jaar hebben we tot grote tevredenheid gebruik kunnen maken van de vrijwillige inzet van een aantal mensen. En ook dit jaar willen we op die manier werken. We zoeken vrijwilligers die willen helpen met het bezetten van de kruisingen.
Dit is nodig van begin april tot medio juli elke woensdagavond, maar dat bettekent niet dat de vrijwilligers elke week aan moeten treden.
De bedoeling is dat een aantal mensen (circa 10-15) elk 4 tot 5 wedstrijden doen.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Daarnaast zoeken we nog altijd naar iemand die een aantal keren de EHBO taak op zich wil nemen.

Om duidelijk te maken welke wedstrijden we nog een probleem hebben, is er een overzicht gemaakt.

Dit overzicht kun je vinden onder menukeuze "Vrijwilligers nodig"
Hier vind je de datum, hoeveel vrijwilligers we hebben/nodig hebben, start en eind tijd en plaats van de wedstrijd.

De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Allerbeste wensen voor 2018... (27-12-2017)
Allereerst wil ik iedereen een heel voorspoedig en sportief 2018 toewensen.

De feestdagen zijn al weer deels voorbij en dan is het tijd om aan het nieuwe seizoen te denken.
Het programma is inmiddels grotendeels duidelijk. We gaan weer voor een programma van elke woensdag van begin April tot midden Juli.

Afgelopen jaar kregen we ontzettend veel en goede hulp van een aantal vrijwilligers. Als die zich ook dit jaar weer willen inzetten dan gaat het zeker lukken. Zoals het er nu uitziet hebben we weer gemiddeld elke wedstrijd nog 2 extra mensen nodig om de afzetting te bemensen en een of meerdere personen die 5 à 6 dagen voor elke wedstrijd op en in de omgeving van het parkoers kennisgevingen rondbrengen en meteen een laatste parkoerscontrole doen.

Daarnaast zoeken we nog altijd naar iemand die een aantal keren de EHBO taak op zich wil nemen.

De renners kunnen hun licenties al aanvragen. Met het WFN kenmerk kunnen ze bij alle bonden rijden. En in Belgie bij alle vrije bonden. Op onze site onder Regels - Licentieaanvraag, vindt je het invulformulier en meer info.

Edwin Arts en Stefan Verheijen winnen de Ronde van Milheeze... Raats en Arts winnen de Piet Cup...(19-07-2017)
Ondanks de voorspelling was het lekker weer. Totdat we alles opgeruimd hadden en iedereen gezellig op het terras zat. De weergoden zijn we dankbaar voor een heel seizoen zonder slecht weer.
Er werd weer fel gestreden in beide categorieën. Bij de amateurs diverse uitlooppogingen die niet verder kwamen dan 15 seconden. Dennis Willemsen, Ruud Kooijmans en Edwin Arts waren zeker de gangmakers te noemen. Elke ontsnapping zat er wel een van hen bij. Halfweg koers reden Willemsen en Sander Dijkink weg. Ze kregen even later gezelschap van Arts en weer een paar ronden erna van Kooijmans en Stef van den Bosch. Ze hielden het net voor het jagende peloton. Arts was het rapst, Willemsen en Dijkink werden twee en drie.
Bij de masters was het van het begin raak. Andrew O'Hara en Jeroen van Gennip reden weg. Ze werden snel vergezeld door Antoine Moonen, Carlo Hendriks, Stan Janssen en Johan Verheijen. Lange tijd reden ze met zessen op een voorsprong van 45-50 seconden. Daarachter was het peloton in twee gebroken. 18 km voor het eind hadden ze er genoeg van en sprong onder aanvoering van Stefan Verheijen een zestal van het eerste peloton weg en knabbelde razendsnel de voorsprong op. Vier ronden daarna zaten ze erbij en meteen brak de groep van12 uiteen. Verheijen werd de winnaar voor Stan Janssen en Marcel Webers.
In het eindklassement waren de Helmonders Edwin Raats bij de masters en Edwin Arts bij de amateurs de winnaars.

We hadden dit seizoen 1028 vertrekkers in 16 wedstrijden. Dit geeft een gemiddelde van 64,3. Dat is wat lager dan vorig seizoen maar zeker niet slecht te noemen.
Dank aan alle deelnemers, publiek, jury, EHBO, werkcomité, verkeersregelaars, fotografen, voor een geweldig seizoen, dat ook dit jaar weer geslaagd genoemd mag worden.


Helaas nog even geen foto's. Die volgen in de loop van de dag.

Video impressie van wedstrijd Handel...(17-07-2017)
Onze fotograaf Thijs Hurkmans maakte een videoimpressie met beelden van de wedstrijd in Handel.
Videoimpressie

Edwin Arts en Erwin Bollen winnen in de Ronde van De Rips...(12-07-2017)
Een stevig windje woei over het parkoers in De Rips. Nadat het de hele dag geregend had, waren we allang blij dat het droog was. De Rips is een parkoers waar de categorieën elkaar vaak inhalen. dit keer leek het uitgezonderd een aantal afvallers niet te gebeuren. Maar de hoop was ijdel. Twee ronden voor de finish van de masters zouden ze ingelopen worden door de amateurs. Besloten werd om dat peloton maar eerder af te bellen. Zo bleef de wedstrijd zuiver en konden de zeven koplopers hun hele wedstrijd uitrijden. Die 7 waren al vanaf de derde ronde weg en liepen zo 2 minuten en meer uit. Van de zeven was Erwin Bollen de overwinnaar op de streep en werd Stefan Verheijen tweede en Marcel Webers derde.
Bij de amateurs werd er steeds geprobeerd weg te komen, maar helaas. Ferdi van Katwijk en Jeroen van de Weijer probeerden het. Een later reed Dennis Willemsen vijftien kilometer voorop. Maar uiteindelijk werd het toch een massasprint van het gehele peloton. Edwin Arts won, Marc van Grinsven werd twee en Brain Rutjens drie.Dirk van Leuken en Edwin Raats rapsten in Boekel...(05-07-2017)
Wederom erg zonnig en drukkend benauwd in Boekel. Toch 62 starters, net iets minder dan het gemiddelde dit seizoen, wat overigens wel ruim 8 lager ligt dan vorig jaar met al dat slechte weer. De amateurs hadden er weer zin in. Een groep van een man of 10 wist te ontsnappen en bijna twee-en-een-halve minuut weg te rijden. Daarachter viel de een na de ander af van het jagende peloton. Van de vluchters was Dirk van Leuken het snelst. Ruud Kooijmans werd twee en Sander Dijkink drie.
Bij de masters een kopgroep van vier en zes in de achtervolging. De rest op drie vier minuten. Bij de vier leiders de maten Raats en Verheijen, die dan ook een en twee werden. Antoine Moonen werd derde en Marcel Webers moest genoegen nemen met de vierde stek.Edwin Arts en Stefan Verheijen winnen de ronde van Asten Diesdonk... (28-06-2017)
Bijna windstil, een temperatuurtje van een graad of 22. Goed fietsweer in Asten op de Diesdonk, maar niet om weg te komen uit het peloton. Beide groepen bleven dan ook nagenoeg bij elkaar. diverse ontsnappingspogingen liepen op niets uit. Bij de amateurs werd het een massasprint. Edwin Arts won voor Dirk van Leuken en Brain Rutjens.
Bij de masters 15 km voor het eind een ontsnapping die wel standhield. Drie man reden weg en kregen een voorsprong van 45 seconden. Van die drie was Stefan Verheijen het snelst, Marcel Webers werd tweede en André Paasen derde. Ton van Korven wist nog aan de greep van het peloton te ontkomen en werd vierde.NK WFN 2017 op 23 juli in Breda Overa... (27-6-2017)
Meer info op de site van www.brabantsewielerfederatie.nl

 

Dirk van Leuken ook in Mierlo de snelste, Edwin Raats bij de masters... (21-06-2017)
Na enkele jaren waren we weer terug in Mierlo. En aan de reacties te horen ware de renners daar blij mee. Maar niet zo met het zeer warme drukkende windstille weer. Grotendeels bleven de groepen bij elkaar. Weinig afvallers ondanks de soms hoge snelheden. Stefan Verheijen wist bij de masters lange tijd alleen voorop te rijden. Tegen het eind kreeg hij gezelschap, maar de voorsprong was al zover geslonken dat het niet meer stand hield. In de eindsprint wist Edwin Raats als winnaar over de streep te komen voor Erwin Bollen. Stefan Verheijen werd nog verdiesntelijk derde.
Bij de amateurs was Edwin Arts de grote gangmaker. Hij was een flink deel alleen weg maar kreeg halfweg koers gezelschap van Roy Simons, Bruce Rayer, Marc van Grinsven en Dirk van Leuken. Vlak voor het eind bliezen Simons en Rayer zichzelf op en moesten iedereen laten gaan. Op dat moment werd de rest ook teruggehaald behalve van Leuken. Die uiteindelijk de wedstrijd won. Daarachter hadden ze elkaar aan zitten kijken waarna Eric de Decker de spurt won voor Peter van de Heuvel.


Dirk van Leuken snelste in Handel, Erwin Bollen bij de masters... (14-06-2017)
Op het bochtenparkoers van Handel werd flink doorgereden. De amateurs bleven grotendeels van de wedstrijd bij elkaar. Wel viel een tiental renners af. Ongeveer halfweg koers ontsnapten Erik van Stratum en Dirk van Leuken. Ze kregen een halve minuut en meer niet. Eerder was van Leuken ook al bij een kortstondige ontsnapping betrokken. Na 15 km met twee, werden ze teruggehaald. Twee ronden voor het eind wist van Leuken weer weg te rijden. Dit keer met succes, hij kwam alleen binnen op 7 seconden voor de rest. Edwin Arts werd twee en Gijs van der Lee drie.
De masters werden, ondanks dat ook zij stevig doorreden, vier ronden voor het eind door het peloton van de amateurs ingehaald. Dit ging vlekkeloos. Een compliment voor de masters. Op een parkoers met acht bochten op 3,4 km gaan de masters gewoon wat minder hard dan de amateurs, dus inhaln is onvermijdelijk.
Bij deze categorie waren Johan de Beer en Antoine Moonen de gangmakers. Ze wisten een kleine halve minuut weg te blijven en dat 34 km lang. Toen kregen ze gezelschap van een vijftal met Edwin Raats, Carlo Hendriks, Andrew O'Hara, Stephan van Hoof en Erwin Bollen. Bij het luiden van de bel sprongen O'Hara en Bollen weg. De Belg was het snelst van de twee. De overige vijf sprintten, maar Raats klopte ze allemaal.


Noah Vreeswijk wint Ronde van Neerkant, Edwin Raats bij de masters... (07-06-2017)
Een stevige wind voor een groot deel van opzij, zorgde dat de renners heel veel op het kantje reden. Een 500 meter hadden ze hem vol van voren. Het peloton van de amateurs brak al snel in twee. De 9 leiders wisten de voorsprong ronde na ronde uit te breiden. tot ruim 4 minuten. Met zijn negenen gingen ze de sprint aan. Noah Vreeswijk won. Roy Simons werd twee en Ferdi van Katwijk drie.
Bij de masters waren het weer Stefan Verheijen en Edwin Raats die wegsprongen. Tot bijna 50 seconden voorsprong kregen ze. Maar in de laatste paar ronden liep dat snel terug. Was het peloton harder gaan rijden? Of konden de twee niet meer voorblijven? Of was het plagerij? Alleen zij weten het. Op de finish hadden ze nog maar 8 seconden over. Raats won voor Verheijen en Jac Roemerman kon ze net niet meer bereiken.


Arts is weer de rapste in Asten, Webers is de snelste master... (24-05-2017)
Ook dit keer weer een zeer stevige wind die over het parkoers blies. Alleen aan de achterzijde in het bos hadden de renners er minder last van. Voor de rest was het rijden op het kantje. De groep masters werd al vrij snel uiteengeslagen. vanaf het begin enkele vluchters, waarvan Moonen het volhield. Hij bleef zeven ronden weg, kreeg toen gezelschap van Webers. Die ging echter te snel en Moonen zakte terug in het peloton. Daar probeerden Verheijen en Raats weg te geraken. Verheyen sprong en kon wegblijven. Raats en de rest van het jagende peloton werden toen ingehaald door de kopgroep van de amateurs. Er was een zuivere scheiding, maar blijkbaar niet lang genoeg want toen vervolgens Moonen wegsprong en vervolgens voor de amateurs als derde eindigde, leidde dit tot heftige discussies.
Volgende keer zullen we de ingehaalde groep compleet stilzetten bij de aankomst en opnieuw laten starten door de jury.
Bij de amateurs na 15 km een serieuze kopgroep van vier die snel uitgebreid werd naar zeven. Deze mannen reden weg van de rest en eindigden op anderhalve minuut voor de rest. Het peloton werd hier ook uitgedund, door de sterke wind, maar ook door enkele valpartijen. Edwin Arts won verdienstelijk voor Dirk van Leuken en Frank Janssen.


De twee Edwins uit Helmond winnen in Milheeze Hoeven... (17-05-2017)
De stevige wind en het warm weer zorgden voor een zware rit in beide wedstrijden. Vele amateurs moesten toezien hoe de anderen wegreden. Diverse ontsnappingen werden gedaan, maar meer dan 25 seconden kregen ze niet. Het 50 koppen tellende peloton werd gehalveerd. Van de overigen gaf de helft op. En de anderen kwamen op rond de 4 minuten achterstand binnen. Maar ook de groep van 20-25 brak, kwam weer bijeen, brak weer en kwam weer bijeen. Op de streep was Edwin Arts toch de anderen te snel af en klopte Thijmen Braem en Roy Simons. Na anderhalve minuut kwamen de laatsten van die vluchtersgroep pas binnen.
Bij de masters werd het een solo van Edwin Raats. Al vanaf de tweede doorkomst zat hij weg. Eerst met de Belg Andy Cochet, maar die moest afhaken. Raats reed op 20-30 seconden voor een drietal achtervolgers: Stan Janssen, Antoine Moonen en Stefan Verheijen. De rest zat al snel op twee en een halve minuut. Tonny van de Sanden bleef dat peloton nog lang voor, maar moest 35 km zich gewonnen geven. Verheijen waagde de sprong en kwam bij Raats. Samen bleven ze weg. Raats won, Verheijen werd twee. Daarachter was Moonen te snel voor Janssen. De originele medevluchter Cochet werd nog 5 voor Erwin Jager en van der Sanden werd nog 7 ruim voor het peloton.


Antoine Moonen en Roy Simons winnen in Vlierden... (10-05-2017)
Zoals elk jaar een beetje hectisch op het slingertracé in Vlierden. Door de korte ronde en vele bochten blijven de groepen hier niet goed apart. Ongeveer halfweg de wedstrijd werd het masters peloton ingelopen door de amateurs. Ondanks duidelijke aanwijzingen vooraf konden sommigen het niet laten om bij de amateurs aan te sluiten. Pas na dreiging met diskwalificatie werd het originele peloton masters weer gevormd achter de amateurs en konden ze weer met hun eigen wedstrijd verder gaan. Ze hadden het natuurlijk moeilijk met het feit dat er een drietal renners voorop reden en probeerden zo bij te komen, maar die kopgroep was toen al niet meer te achterhalen. Die hadden ruim een minuut voorsprong en reden zo sterk dat ze zelfs het amateurpeloton voor bleven. De drie, Carlo Hendriks, Antoine Moonen en Rene Kuhlmann sprongen na 10 km wedstrijd weg en bleven weg. Moonen was in de sprint de snelste voor Kuhlmann en Hendriks. De pelotonsprint ging naar Edwin Raats voor Erwin Bollen en Stefan Verheijen.
Bij de amateurs was er gedurende 15 km wedstrijd een kopgroep van vijf: Tom Meulendijks, Roy Simons, Peter van den Heuvel, Jesse de Haan en Redney Janssen. Meer dan 20 seconden kregen ze echter niet. Ze werden teruggepakt en meteen sprongen van den Heuvel en Bruce Rayer weg. Ook dat duurde niet lang. De eindsprint was voor Roy Simons die Tom Meulendijks en Edwin Arts klopte.


Edwin Arts en Stefan Verheijen rapsten in Gemert... (26-04-2017)
Of er coureurs op reis waren naar koningsnacht of om een andere reden weten we niet. Feit was toch dat er wat minder starters waren dan gebruikelijk. 34 amateurs gingen van start en 22 masters. De renners zaten zeker niet stil. Het begon in beide categorieën gedurende de eerste drie vier rondes met steeds afwisselende koplopers. Bij de masters reden na 15 km Edwin Raats en ploegmaat Stefan Verheijen weg. Ze werden niet meer terug gezien. Hun voorsprong liep elke ronde hoger op tot uiteindelijk 2 minuut en 10 seconden. Verheijen won de wedstrijd. De pelotonsprint was voor Antoine Moonen.
Bij de amateurs een kopgroep van Sander Dijkink en Peter van de Heuvel, die de ronde erop gezelschap kregen van Jack Wenders en Roy Simons. Weer een ronde verder werd de groep verdubbeld met Jules Bremers, Jim Cranen, Frank Janssen en Edwin Arts. Dit achttal werkte zeer goed samen en kregen 1 minuut 27 voorsprong. Daarachter probeerde een zestal ze nog te achterhalen maar dat lukte niet meer. Arts won de sprint voor Cranen en Janssen.

Frank Janssen en Stan Janssen winnen Peter Bouwmans Memorial in Bakel... (19-04-2017)
Het was een speciale dag vandaag. Het avondcriterium in Bakel werd opgedragen aan de fanatieke wielrenner en vrijwilliger Peter Bouwmans en kreeg de naam Peter Bouwmans Memorial mee. Er werd stilgestaan bij zijn inzet en sportiviteit. En gedurende een minuut stilte herdacht iedereen hem op zijn eigen manier.
Daarna weer over tot de orde van de dag. Eerst een ontsnapping bij de masters van Stephan van Hoof en Richard van Gaalen gedurende 10 km. Maar toch hadden de masters er op de een of andere manier minder zin in dan de amateurs en tegen alle verwachtingen in werden ze ingehaald door het complete peloton van de amateurs. Ondanks dat er na een kilometer of twaalf een kopgroep ontstond van 10 man met daarin sterke renners, kwamen ze niet goed los. De kopgroep werd weer na een 15 km ingelopen. Twee ronden voor het eind passeerden de amateurs en zoals gebruikelijk laat de langzamere groep dan de andere passeren en gaat daarna weer verder met de eigen wedstrijd. Een tweetal coureurs had dit echter niet zo gedacht en reden met de amateurs mee, ondanks commentaar van collega renners. De jury kon niet anders dan de twee declasseren. In de laatste ronde wist Stan Janssen weg te rijden van de rest en won de strijd voor Edwin Raats en Noud Smits.
De amateurs reden stevig door. Er waren geen ontsnappingen mogelijk. In de laatste meters werd flink gesprint. Dit keer was het Frank Janssen die voor Jack Wenders en Luca Vreeswijk de overwinning binnen haalde.
De leidersprijzen gingen naar Edwin Arts en Stephan van Hoof.

Vanavond Peter Bouwmans Memorial in Bakel... (19-04-2017)
Vanavond rijden we in Bakel. Het wielerteam FCA heeft gevraagd om de wedstrijd in Bakel op te dragen aan Peter Bouwmans, een gewaardeerd lid van dat team, fanatiek wielrenner en zeer actieve vrijwilliger voor ons. Ze hebben ook gezorgd voor een tweetal leidersprijzen die voor beide categorieen verreden worden.

Denk aan het parkeren. Dus ook het verzoek aan iedereen om hier zelf op te letten maar ook elkaar er op aan te spreken. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.
Zorg altijd voor meer dan voldoende ruimte voor het verkeer.
Daarnaast het verzoek aan de deelnemers wordt om gepast te betalen.

Wederom winst voor Edwin Raats, Sander Dijkink dit keer snelste amateur ... (12-04-2017)
Donker weer, een beetje koud, een enkele druppel net voor de start. De renners kwamen toch met zo'n 60 man naar De Mortel. Eerdere jaren waren dat er wel eens over de 100. Maar toch twee mooie koersen, met een flink tempo. De groepen bleven redelijk goed bij elkaar. Een enkeling moest de trein laten gaan. Bij de masters ongeveer halfweg een kopgroep van vier, met Bollen, Raats, Verheijen en Hoedemakers. Zij bleven een kleine halve minuut voor de rest. Bij aankomst restten nog maar 15 seconden. Raats was het rapst. Erwin Bollen werd twee en Stefan Verheijen drie.
De amateurs lieten niemand gaan, ondanks verwoedde pogingen. In de laatste kilometer waren er drie die weg wisten te komen. Daarvan won Sander Dijkink de sprint. Frank Janssen werd twee en Rik van Aaken drie

Volgend week rijden we in Bakel de Peter Bouwmans Memorial. Dan is er ook een leidersprijs voor beide categorieën.

Morgenavond tweede wedstrijd in De Mortel... (11-04-2017)
Morgenavond rijden we in De Mortel. Denk aan het parkeren. Dus ook het verzoek aan iedereen om hier zelf op te letten maar ook elkaar er op aan te spreken. Vooral bij deze wedstrijd hebben we al klachten gehad. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.
In de Mortel kan er geparkeerd worden aan de zuidzijde van De Smagt en de zuidzijde van de Leeuwerikweg. Zorg altijd voor meer dan voldoende ruimte voor het verkeer.
Daarnaast het verzoek aan de deelnemers wordt om gepast te betalen.

Twee maal overwinning voor Edwin uit Helmond, Arts bij de amateurs en Raats bij de masters ... (05-04-2017)
Een beetje koud, dat wel, maar zeker niet zo koud als vorig jaar en het was droog. Of het aan de temperatuur lag, of dat sommigen nog niet zo getraind hadden weten we niet, maar al snel viel het hele veld uiteen. Een kopgroep van 5 bij de masters en 4 groepen daarachter. Bij de amateurs een kopgroep van 7 en 2 groepen daarachter. De achtervolgers zaten steeds op zo'n 30 seconden. Bij de masters leken ze echter steeds dichter bij de kopgroep te komen, maar kwamen nog een 10 seconden tekort. Raats won voor Hoedemakers en Bollen. Bij de amateurs bleven de vluchters een halve minuut voor. Arts won voor Dijkink en van Grinsven.

Vanavond begint het weer in Deurne Walsberg ... (05-04-2017)
Vanavond gaan we weer van start. We hopen dat het een beter seizoen wordt dan vorig jaar, tenminste met beter weer. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed.

Inschrijven kan vanaf ongeveer 18:00 aan de finish.
Om het verloop van de inschrijving sneller te laten gaan, vragen we je om zoveel mogelijk gepast te betalen en je licentie in de aanslag te houden
.

Vrijwilligers gezocht ... (10-03-2017)
Eerder gaven we al aan dat we vrijwilligers zoeken die willen helpen met het bezetten van de kruisingen.
Dit is nodig van begin april tot medio juli elke woensdagavond, maar dat bettekent niet dat de vrijwilligers elke week aan moeten treden.
De bedoeling is dat een aantal mensen (circa 10-15) elk 4 tot 5 wedstrijden doen.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Om duidelijk te maken welke wedstrijden we nog een probleem hebben, is er een overzicht gemaakt.

Dit overzicht kun je vinden onder menukeuze "Vrijwilligers nodig"
Hier vind je de datum, hoeveel vrijwilligers we hebben/nodig hebben, start en eind tijd en plaats van de wedstrijd.

Zoals het er nu voor staat, is er een probleem bij een groot deel van de wedstrijden !!

De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Stuur dan een mailtje naar info@wvan.nl met wanneer je kunt helpen.
We willen dit graag ruim van te voren weten.

Programma 2017 bekend gemaakt ... (04-02-2017)
Het programma van 2017 is bijgewerkt.

We hebben weer veel nagedacht over hoe we de komende woensdagavonden moeten vullen.
Elke woensdag is gepland. Dus van begin april tot medio juli elke woensdagavond.

Er is wel een groot probleem. En dat is het aantal vrijwilligers.
We zoeken dringend mensen die een paar keer willen helpen door op een hoek/zijstraat het verkeer de juiste richting in te sturen.
Als we die niet bij elkaar krijgen, zullen we echt wedstrijden moeten afgelasten !!
De vrijwilligers zullen een kleine vergoeding ontvangen. Het is echt alleen maar voor de tijd van de wedstrijd. Dus ongeveer 5 minuten voor de start op je post tot de laatste passage.

Ken je iemand, die toch aanwezig is op een aantal avonden en dit zou willen doen, laat het dan weten.
Het hoeft echt niet elke avond. Hoe meer mensen willen helpen, hoe minder je gevraagd wordt.

Allerbeste wensen voor 2017... (22-12-2016)
Allereerst wil ik iedereen een heel voorspoedig en sportief 2017 toewensen.

De feestdagen naderen weer en dan is het tijd om aan het nieuwe seizoen te denken.
Hoe dat er precies gaat uitzien is nog niet bekend. We gaan weer voor een programma van elke woensdag van begin April tot midden Juli.

Een ding is zeker: met het aantal vrijwilligers dat nu bereid is om te helpen, zal het niet gaan lukken. Zoals het er nu uitziet hebben we gemiddeld elke wedstrijd nog 2 extra mensen nodig om de afzetting te bemensen en met het wegvallen van Peter zijn we nu ook op zoek naar iemand (of meerderen) die 5 à 6 dagen voor elke wedstrijd op en in de omgeving van het parkoers kennisgevingen rondbrengen en meteen een laatste parkoerscontrole doen.

De renners kunnen hun licenties al aanvragen. Met het WFN kenmerk kunnen ze bij alle bonden rijden. En in Belgie bij alle ICF aangesloten bonden. Op onze site onder Regels - Licentieaanvraag, vindt je het invulformulier en meer info.

Peter Bouwmans plotseling overleden... (12-12-2016)
Vandaag werden we opgeschrikt door het bericht dat Peter Bouwmans zondag plotseling is overleden. Vermoedelijk aan een hartstilstand.
Peter heeft jarenlang samen met zijn vrouw elke wedstrijd in de week vooraf alle kennisgevingen aan de bewoners bezorgd en meteen een laatste parkoerscontrole gedaan. Wij zijn hem daar heel dankbaar voor.
Het doet ons pijn dat Peter, zo'n sportman, op deze wijze, veel te vroeg op 55 jarige leeftijd, uit ons midden is gerukt.
Wij wensen de familie heel erg veel sterkte met het verwerken van dit verlies.Voor degene die afscheid willen nemen hier ook de rouwkaart. Iedereen is welkom.

Edwin Raats en Ferry Castelijns winnen ronde van Milheeze.. Raats en Marc van Grinsven winnen Klassement... (20-07-2016)
Ondanks de voorspelling was het lekker weer. Een bui een uur voor de start, maar verder niks. Er werd weer fel gestreden in beide categorieën. Diverse uitlooppogingen die op niets uitliepen. Tot na 20 km een vijftal wegsprong. Stan Rutten, Ferdi van Katwijk, Lex van Enckevort, Detlef La Grand en Ferry Castelijns konden een voorsprong maken tot 40 seconden. In de daarop volgende ronden werd die echter weer steeds kleiner en aan het eind hadden ze niet veel meer over. Castelijns kwam als eerste over de meet. Daarachter la Grand en van Katwijk.
Bij de masters een ander verloop. Steeds kopgroepen van 5, 4 of 7 man met variërende samenstelling. Tien km voor het eind waren er negen weg. Daarvan was Edwin Raats de rapste, voor Paul van Schalen en Michel van Hooff.
In het eindklassement was Raats de winnaar en bij de amateurs Marc van Grinsven.

We hadden dit seizoen 1098 vertrekkers in 15 wedstrijden. Dit geeft een gemiddelde van 73,2. Dat is op 2 na het hoogste ooit. Dank aan alle deelnemers, publiek, jury, ehbo, werkcomité, verkeersregelaars voor een geweldig seizoen, dat ondanks de wedstrijden met zeer slecht weer, toch nog geslaagd genoemd mag worden.

Op deze site een fotoreportage van de prijsuitreiking. Foto's van de wedstrijd zijn weer te vinden bij Harold Slegers: https://plus.google.com/photos/100768492472156184443
In De Rips is het weer de beurt aan Marc van Grinsven en Edwin Raats om met de bloemen te gaan lopen... (13-07-2016)
Als er een prijs was voor meest aanvallende renner dan zou die deze keer voor Nick Riddy geweest zijn. Al in de eerste ronde sprong hij weg. Eerst met Nico van Dijk. Toen ze enkele ronden later teruggehaald werden, ging hij weer. Maar dit keer met Marc van Grinsven, Ferdi van Katwijk en Kristian Michiels. Ook deze poging werd bijna teniet gedaan en van Katwijk en Michiels werden teruggehaald. Dit keer sprong Frank Janssen mee. Dit drietal vocht en vocht, maar hun voorsprong bleef rond de 20, 25 seconden hangen. Met nog 25 km te gaan brak het peloton. Zeven coureurs gingen in de achtervolging en de rest viel terug naar een elfde plaats en kwam op anderhalve minuut van de winnaar binnen. Op het laatst dreigden de drie leiders nog teruggepakt te worden, maar de strijdlust van de drie was enorm. Van Grinsven was het eerst binnen, voor Riddy en Janssen. Daarachter was Dennis Vugts de snelste van de achtervolgers.
Bij de masters gingen Edwin Raats en Stefan Verheijen al meteen vanaf start op de pedalen staan en binnen no time zaten ze op een minuut voor de rest. Ze nestelden zich in het peloton van de amateurs. De overige masters probeerden ook nog bij dat peloton te komen, maar op een gegeven moment raakten die uit zicht. Ze gingen daarom maar hun eigen wedstrijd rijden. Enkele ronden voor het eind ontsnapten Frank Witlox en Michel van Hooff. Ze bleven net genoeg voor het peloton. Eerst werd Raats winnaar en Verheijen tweede. bijna 2 minuten later werd van Hooff drie en Witlox vier. De pelotonssprint ging naar John Verhouden.

En het blijft spannend in het klassement. Niet bij de masters, daar zijn de prijzen al bijna vergeven, maar bij de amateurs hebben de eerste zes op de lijst nog kans om te winnen. Maar als Marc van Grinsven start, kan alleen Dennis Vugts hem nog inhalen. Dan moet deze twee plaatsen voor hem eindigen. Van de overigen in de top 15 is nog geen enkele positie zeker.
Bij de masters moeten Michel van Hooff en Stephan van Hoof nog uitmaken wie voor de ander eindigt. Ze hebben allebei 104 punten.

Ruud Kooijmans wint de ronde van Boekel... Michel van Hooff verslaat de masters... (06-07-2016)
Meteen na de start sprongen de renners O'Hara en Hoedemakers weg en hadden binnen twee ronden al 30 seconden. Daarachter werd toch gereageerd en trok het peloton in drie groepen. De eerste haalden de vluchters terug en werden vervolgens ingelopen door de tweede groep. De derde bleef op zo'n 25-30 seconden hangen. De snelheid was er nu helemaal uit. Binnen geen tijd reden de amateurs naar de masters en veegden alles weer bij elkaar. De masters lieten het op een eindsprint aankomen. Michel van Hooff won, maar de tweede en derde plaats waren nauwelijks vast te stellen. De video-opname gaf de doorslag. John Verhouden werd twee en Frederic Wilmet drie. Andrew O'Hara en Berry Hoedemakers werden 5 en 11.
Bij de jonkies was het plaatselijk favoriet Frank Janssen die de knuppel in het hoenderhok gooide door de eerste ronde te ontsnappen. Maar een lange eenmansactie was hem niet gegund. Vervolgens reden Nick Riddy, Marc van Grinsven en Jos Richel weg. Maar ook zij mochten het niet. Ze werden teruggepakt en daarbij bleef de snelheid zo hoog dat er niemand meer weg kwam. Twee ronden voor het eind wisten 6 man tot 13 seconden weg te rijden. Ruud Kooijmans won voor Gerben Kroon en Marc van Grinsven.

Nu wordt het spannend in het klassement. Niet bij de masters, daar zijn de prijzen al bijna vergeven, maar bij de amateurs heeft Dennis Vugts 100 punten, Marc van Grinsven 99 en Jeroen van de Weijer 98. En verder is het nog allemaal minimaal verschil. De zevende plaats is voor Frank Janssen. Deze staat slechts 12 punten achter de eerste. Dus de klasseringen in de laatste twee wedstrijden zijn bepalend.

En wederom een mooie reportage van Harold Sleegers: https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

NK WFN 2016 op 14 augustus in Honselersdijk (De Lier)... (4-7-2016)

 

Marc van Grinsven winnaar op de Diesdonk, Stefan Verheijen snelste master... (29-06-2016)
De amateurs reden weer zo hard dat ontsnappen onmogelijk was. Halfweg koers probeerde Ruud Kooijmans een gat te slaan. Hij vocht, maar moest zijn voorsprong van eerst 25 sec toch weer zien teruglopen. Het jagende peloton denderde over hem heen. In de massasprint die volgde was Marc van Grinsven net wat sneller. Mark Solberg werd tweede en Jeroen van de Weijer werd drie.
Bij de masters al meteen een afsplitsing van 5 man. De volgende ronde sprong er nog een tweetal naar toe. De jacht die volgde deed het peloton breken. Een groep van negen kwamen dicht bij de kopgroep. Enkelen sprongen over en een anderen moest zich settelen in de tweede groep. Er bleven er uiteindelijk 5 over met daarin weer de kleppers, Edwin Raats, Stefan Verheijen, Erwin Bollen, Michel van Hooff en Berry Hoedemakers. Twee ronden voor de meet ging Verheijen weg en won met 7 seconden voorsprong, voor Erwin Bollen en Berry Hoedemakers.

En wederom een mooie reportage van Harold Sleegers: https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

Dennis Vugts winnaar van Ronde van Handel, Edwin Raats weer oppermachtig... (22-06-2016)
Een felle strijd onder een stralend zonnetje op het 3400 meter lange parkoers van Handel. Meteen al in de eerste doorkomst rede Nick Riddy en Pepijn Vermeulen 25 seconden voor het peloton. Maar helaas voor hen, werd dit toch niet toegestaan. Eerst moest Vermeulen toegeven, maar later Riddy ook. Meteen weer een demarrage van Ferry Castelijns, Kristian Michiels en Dennis Vugts. Deze mannen moesten keihard werken want steeds probeerde het peloton ze terug te halen. Gestaag steeg de voorsprong elke ronde een paar seconden. Twee ronden voor het eind reed Castelijns lek. En meteen begon de voorsprong te dalen. Was dit toeval? Hoe dan ook, de twee anderen bleven weg en Vugts was de beste sprinter. Michiels werd twee en Thijs van den Berg won de pelotonssprint.
Bij de ouderen eerst een poging van Richard van Gaalen. Hij kreeg nog gezelschap van Peter Verhouden, Tonny Berends, Gerd-Jan van de Besselaar en Berry Hoedemakers. Dit duurde echter niet lang. Halfweg koers vond Edwin Raats het genoeg en sprong weg. In no time had hij een voorsprong van 45 seconden en een paar ronden verder al anderhalve minuut. Hij bleef weg en werd dus winnaar. Daarachter werd steeds geprobeerd weg te rijden van het peloton maar dat lukte niet. In de finale was John van Rullen net een seconde of tien voor het peloton en werd daarmee tweede. Enkele seconden daarna Stephan van Hoof die drie werd.

En wederom een mooie reportage van Harold Sleegers: https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

Deurne Walsberg stilgelegd gestaakt in verband met onweer... (15-6-2016)
De wedstrijd in Deurne Walsberg werd na 15 km stilgelegd en gestaakt in verband met een zeer zware onweersbui die recht boven het parkoers hing. Het flitste en knalde flink en ook de regen viel met bakken uit de hemel. Er is geen uitslag opgemaakt. De deelnemers krijgen toch de startpunten. Daarbij mogen ze volgende week gratis deelnemen.

ICF Kampioenschap in Groot Gelmen (Bij St. Truiden, België)... (10-6-2016)
Het ICF WK wordt dit jaar georganiseerd in Groot Gelmen - nabij St. Truiden (België) op 7 augustus. Inschrijven kan voor het ICF WK via de site van de NWB. Informatie is daar ook te vinden. Alle licentiehouders van ICF aangesloten bonden kunnen deelnemen. De WFN is aangesloten bij de ICF en aangezien bij de WFN de bonden WVAN, NWB, BWF, TMZ, WV Snits én de KNWU zijn aangesloten, kunnen alle amateurs van deze bonden deelnemen aan dit kampioenschap. Inschrijven van renners van deze bonden dient te lopen via Huub van den Beucken van de NWB. Alle informatie vindt u op de site van de ICF en inschrijfformulier (Klik hier ). Inschrijven kan via de site van www.wielrenbond.nl. Mocht u niet zo technisch zijn, print dan het inschrijfformulier uit, vul het in en stuur het naar het vermelde adres. Tevens moet u ook het inschrijfgeld overmaken. Denk er aan dat dit voor 27 juli gebeurd, anders worden het daginschrijvingskosten.
LET OP: Uiterste inschrijfdatum is 27 juli. Het geld moet dan ook binnen zijn !!
Het programma is als volgt:
Heren 60+, 09.00 uur, 50,4 km,
Heren 50-59, 10.30 uur, 56,7 km,
Heren 40-49, 12.15 uur, 69,3 km,
Dames alle leeftijden, 14.45 uur 44,1 km,
Heren t/m 39, 15.30 uur, 94,5 km.
Inschrijfgeld € 6,00 per deelnemer. Daginschrijving: € 15,00.

Jesse de Haan wint in Vlierden en zo ook Paul van Schalen... (08-06-2016)
Twee mooie groepen van 47 en 38 renners gingen van start. Al vanaf de eerste km werd er gestreden. Meteen al een enkeling los. De volgende ronde een paar erbij en in de derde ronde een kopgroep die weg was. De voorsprong stijgt elke ronde tot rond de 2 minuten. En weer is dit het geval in beide categorieën. Bij de amateurs 9 man (later viel Thijs van Schijndel uit de groep weg) en bij de masters 6 man. Bijna elke keer ontwikkelt de wedstrijd zich in beide groepen gelijk.
Ook bij allebei bijna tegen het einde een groep van 3 à 4 die het peloton van zich af schudden en zo nog wat prijzen veilig stellen.
Bij de masters wint Paul van Schalen. Een grondige analyse van de video-opname moest er voor de tweede en derde plaats aan te pas komen. Het was millimeter werk, maar Edwin Raats was nog net tweede voor Stefan Verheijen. De bloemen werden door de oud-renner Leo van Schalen in ontvangst genomen.
Bij de amateurs was de eindsprint van de 8 overgebleven renners voor de Belg Jesse de Haan. Daarachter Bram Linnartz en Stefan Joosten.

Deurne Zeilberg valt in het water... (01-06-2016)
In eerste instantie gaf buienradar en weeronline aan dat er rond 19:00-19:15 een bui zou komen. Daarna niets meer. De rest zou ten oosten langs trekken, meer over Limburg.
Diverse renners die kwamen hadden dat ook geconcludeerd.
Echter toen het net droog was om half acht stonden er ruim 20 man en werd er even gediscussieerd. Er werd voorgesteld om eventueel in 1 groep een kortere afstand te rijden.
De apps gaven nu echter dat er om acht uur nog een bui kwam.
Met de dreigende onweer hebben we toen besloten om toch maar niet te rijden.
Maar goed ook, want daarna begon het te hozen. Om acht uur was het zo donker dat het nacht leek. Overal stonden sloten tot de rand vol en straten blank. En de bui die duurde tot half negen.
Na met veel moeite opgeruimd te hebben, reden we in Zeilberg door 20-30 cm water. En ook Asten en Someren waren bijna helemaal afgesloten.

Edwin Raats en Eric de Decker dit keer het snelste... (25-05-2016)
Diverse pogingen werden gedaan om aan de greep van het amateurpeloton te ontsnappen. Het leek wel continue op een lint te rijden, vanwege de hoge snelheid. 15 km voor de meet maakten een zestal renners de afscheiding en de voorsprong steeg gestaag, beetje bij beetje. De zes hielden stand en daarvan was de Decker de snelste Sander Dijkink kwam daar achter en Jos Richel werd derde.
Bij de masters vluchtten na 22 km een groep van vier, twee Belgen Ronny Follon en Andy Cochet en twee Nederlanders Stefan Verheijen en Edwin Raats. Vier rondes van 3,7 km later moest Follon ze laten gaan. Hij viel terug in het peloton. De twee ploegmaten hadden hierdoor nog betere kansen. De voorsprong groeide eerst naar 33 seconden, maar zakte ook weer snel naar uiteindelijk 8 seconden. Cochet reed bij het ingaan van de finishstraat al op kop, maar de twee van team Raats lieten dat niet blijven. Raats won en Verheijen werd tweede. Cochet moest genoegen nemen met een derde plek. Hiermee pakt Raats de leding in het eindklassement over van Verheijen.

Kermisronde 'Presto Pedale' in Netersel op 6 juni... (20-5-2016)
De befaamde "Presto Pedale" in Netersel wordt op 6 juni weer verreden!
De organisatie, in handen van TC Netersel met ondersteuning van leden van TWC Het Snelle Wiel, hoopt wederom op een mooi deelnemersveld van amateurs, masters en niet licentiehouders.

Dit jaar wordt de wedstrijd voor het eerst verreden onder de vlag van de NWB.

De Presto Pedale is een mooie koers op een omloop van 3200 m door het buitengebied van Netersel. Het is de laatste nog bestaande Kempische wilde kermiskoers zoals er in de tachtiger jaren velen van waren.

Voor meer informatie: klik hier.
 

Vanavond lukte het dan eindelijk voor Nick Riddy en Stefan Verheijen... (18-05-2016)
Ze keken er al langer naar uit, maar vanavond lukte het dan voor beiden. De strijd was fel. Al snel ontstonden weer de kopgroepen in beide categorieën. Bij de masters liep de voorsprong van 4 vluchters, Rick van den Hanenberg, Berry Hoedemakers, Stefan Verheijen en Stephan van Hoof al snel op naar een tijd rond de twee minuten. Dit keer was het Edwin Raats die de rest afhield, net zoals Verheijen het vorige week voor hem deed. Met nog zo'n 15 km te gaan was de snelheid van het jagende peloton zo hoog dat het brak. Tonny Berends wist met Rik van Dijken weg te raken. En ook Raats sloot daarbij aan. De vier waren echter niet in te halen en Verheijen mocht het afmaken. Hoedemakers werd twee en van Hoof drie.
Bij de amateurs ook een kopgroep maar daar lukte het niet meteen. De voorsprong wisselde en ook de samenstelling. Na 20 km vormde zich een groep van zeven, maar het lukte niet echt weg te komen en de een na de ander sprong er naar toe. Met nog 17 km te gaan was de groep dertien man groot. En daar bleef het bij. De rest was gezien. In de laatste ronde viel Sander Bijnen er, tot zijn grote teleurstelling, uit weg. De twaalf overigen mochten de prijzen verdelen. Nick Riddy was de snelste van allemaal. Hij was daar zeer gelukkig mee. Hij gaf voor de start al aan dat hij in Mierlo er net naast greep, maar dat hij het vanavond zou gaan verbeteren. En dat lukte.

Mooie foto reportage van Harold Slegers te zien op https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

Ferry Castelijn rapste in Vlierden en Edwin Raats ook weer... (11-05-2016)
Harde strijd werd er geleverd op het slingertracé in Vlierden. Al vanaf de eerste ronde werd bij de amateurs en bij de masters de knuppel in het hoenderhok gegooid.
Ralf Steegs, Ferry Castelijns en Lars Bremmers gooiden het eerst. Na een km of tien kregen ze gezelschap van Nico van Dijk en Frank Janssen. De voorsprong bleef zo rond de 20-25 seconden hangen. Ferdi van Katwijk kon hierdoor de sprong wagen en het lukte hem om aansluting te krijgen. De zes werkten goed samen, en brachten het gat to op bijna een minuut. In de laatste 15 km begon het peloton te jagen en bleef er van de voorsrpong niet zoveel meer over. Ook de kopgroep moest een tandje bijzetten. Hierdoor viel de groep in de laatste ronde uiteen. Castelijns was de snelste van de overgebleven drie. Janssen werd twee, Steegs drie, van Katwijk vier, van Dijk vijf en Bremmers werd opgeslokt door het peloton waarvan Eric de Decker de snelste was.

Bij de masters waren het Ronny Follon, Stephan van Hoof en Stephan Lotz die de wedstrijd openden. Edwin Raats en ploegmaat Stefan Verheijen gingen op zoek. Raats kreeg aansluiting en Verheijen viel terug naar het peloton waar hij aan kop er de rem op gooide. De vier gingen hard. Follon haakte af met lek. De drie anderen naderden het peloton van de amateurs. Raats en Lotz sprongen en nestelden zich in het peloton. Van Hoof moest ze laten gaan. hij kreeg gezelschap van een drietal achtervolgers: Stan Janssen, Tonny Berends en Andrew O'Hara. Maar de twee waren weg en kregen een voorsprong van anderhalve minuut. Een minuut achter de achtervolgens ontstonden ook nog twee groepjes, Tom Doomen met John Verhouden en Ton van Korven en Jeroen van Gennip met Peter Bouwmans. Het peloton kwam op drie-en-een-halve minuut van de leiders. Bij het ingaan van de laatste ronde lieten de twee zich weer uit de staart van het amateurpeloton terug zakken en zo lieten ze het samen op een zuivere spurt aankomen. Hierin was het toch Raats die de rapste was. Lotz werd twee. Daarachter werd Janssen drie voor Berends, O'Hara en van Hoof.

De foto reportages van Harold Slegers zijn beter te zien op https://plus.google.com/photos/100768492472156184443

Edwin Raats wint en Bram Linnartz klopt de amateurs... (04-05-2016)
Voorafgaand aan de wedstrijd werd twee minuten stilte in acht genomen om alle mensen die hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid, te herdenken. Daarna ging de wedstrijd van start en meteen werd er een poging ondernomen door Arno Bouten en Dennis Vugts. Snel werden ze weer teruggehaald waarna Brian Rutjens en Frank Janssen het probeerden.Toen het acht uur werd, werd er wederom stilte in acht genomen. De renners werden verzocht om hun ronde in stilte te rijden. Het publiek keek in stilte toe.
De twee vluchters kregen daarna gezelschap van Arno Bouten, Nick Riddy, Sjors Salentijn en Bram Linnartz. Hoe hard ze ook probeerden, verder weg dan 20 seconden kwamen ze niet. Pas in de laatste twee ronden had het peloton in de gaten dat ze niet te pakken waren. Linnartz werd de winnaar, voor Bouten en Riddy.
Zo langzaam aan leek het er op dat het niet meer lukte met Edwin Raats. Vorig jaar won hij nagenoeg alles. Nu had hij al vier wedstrijden genoegen moeten nemen met plaatsen tussen de 2 en 14. Dit keer sprong hij halfweg koers met zijn ploegmaat Stefan Verheijen en Michel van Hooff weg. Dit drietal werkte naar een voorsprong van 45 seconden toe. Op het einde kwam Raats 8 seconden voor de anderen binnen. Verheijen was net te rap voor van Hooff.
Een mooie foto reportage is te vinden op Harold Slegers's Gallery

Paul van Schalen doet het weer en nieuwkomer Jelle Jumelet wint ook... (27-04-2016)
De renners hadden zich toch laten afschrikken door de weersvoorspellingen. De middag en de aanloop van de avond waren echter droog en zonnig. Toch moesten er enkel buien vallen tijdens de wedstrijd, en daartussen wat verwaaide druppeltjes. Geen buitenlandse coureurs dit keer aan de start.
De masters reden met drie in de kopgroep na zo'n 20 km wedstrijd. Familie van Schalen keek toe en juichten om het hardst toen Paul van Schalen de snelste was in de eindsprint. Stephan Lotz werd tweede en Stefan Verheijen derde.
Bij de amateurs was het de Boekelnaar Frank Janssen die vandaag de wedstrijd opende. Hij ging eerst alleen en kreeg vervolgens gezelschap van Sjors Salentijn, Jelle Jumelet, Jeroen Hendriks, en Jeroen van de Weijer. Ze kregen tot 20 seconden voorsprong. 20 km voor het eind werden ze weer ingerekend. Even later sprong Salentijn weg, die gezelschap kreeg van Jumelet. Zij sprintten voor de overwinning, die naar Jelle Jumelet ging. Salentijn werd tweede. Van de Weijer won de sprint van het peloton op 26 sec van de winnaar.
Volgende week rijden we in Asten Heusden. We zullen daarbij ook aandacht besteden aan de dodenherdenking.

Paul van Schalen en Daan Bongers snelsten in Bakel... (20-04-2016)
De snelheid lag hoog op het circuit in Bakel. Ontsnappen was niet mogelijk. Om zeven uur stonden er 103 coureurs klaar om aan de strijd te beginnen. Allereerst vertrokken de 52 amateurs en even later de 51 masters. De amateurs hielden elkaar goed in de gaten. Niemand mocht weg. Enkele pogingen werden onmiddelijk in de kiem gesmoord. Zo kwam het op een massale aankomst aan. Daan Bongers trok aan het langste eind en werd winnaar van de ronde van Bakel. De Belg Eric de Decker, die vorige week nog won, werd tweede en Jeroen Hendriks derde.
Bij de masters lukte het een viertal om halverwege de wedstrijd weg te komen. De ploegmaten Stefan Verheijen en Edwin Raats in gezelschap van de van oorsprong Bakelnaar Paul van Schalen en de Belg Frederic Wilmet. Dit ging goed samen en al snel was de voorsprong 1 minuut 10 seconden. Ze hielden dit tot het eind vol. Uit het peloton bleven groepen proberen de achtervolging in te zetten, hetgeen steeds teniet werd gedaan. In de laatste tien kilometer vormde zich nog een groep die een 15 seconden voor het peloton bleef. Daaruit sprongen in de laatste ronde nog een tweetal weg, maar de vier leiders ware nuit beeld verdwenen. Zij streden om de bloemen en hierbij was Paul van Schalen de snelste. De Walonier Wilmet werd tweede en Stefan Verheijen derde. Edwin Raats had het wel gezien en liet de drie voor zich. Stan Janssen kwam op een vijfde stek als eerste achtervolger.

Hoedemakers en de Decker winnen De Mortel... (13-04-2016)
Mooie opkomst dit keer. 90 man gingen van start onder een stralend zonnetje in De Mortel. Al vanaf het begin zagen we in beide categorieën een kopgroep. Dat het wedstrijdverloop in beide klasses steeds hetzelfde is, begint een beetje op te vallen. Bij de masters een kopgroep van 8 die goed bij elkaar bleven en een voorsprong van 40 seconden vasthielden gedurende de hele wedstrijd. Alleen in de laatste ronde kwam het peloton dichterbij, tot op 21 sec. De sprint van de kopgroep was voor Hoedemakers voor van Hooff en Verheijen. Die van het peloton was voor de Belg Bollen.
Bij de amateurs meteen een kopgroep van 6. Die lieten hun voorsprong in de eerste 30 km oplopen tot ruim een minuut. Daarna hielden ze dit vast. 15 km voor het eind reden Vugts, de Decker en Salentijn weg van Strijbos, van Schijndel en Riddy. De Decker was op de meet de sterkste voor Vugts en Salentijn. Daarachter was Riddy te snel voor Strijbos en van Schijndel. Aelmans was in de voorlaatste ronde nog van het peloton weggesprongen en werd achtste met de rest op 23 sec achter hem.


Volgende week rijden we in Bakel. Het parkeren in De Mortel ging goed. Alle auto's mooi aan een kant en ver genoeg van de weg af. Laat het nou een bewoner zijn die voor een blokkade zorgde. Maar we moeten de aandacht niet laten verslappen en hier een gewoonte van maken. Dus ook in Bakel het verzoek aan iedereen om hier op te letten en elkaar er op aan te spreken. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.

Vreselijk weer in de Walsberg... (06-04-2016)
Het leek allemaal wel mee te vallen, maar direct na de start begon het te hozen en de zuidwesten wind had bijna stormkracht. Afzien voor iedereen. De renners zeker, maar ook de verkeersregelaars, de medewerkers en de jury. Zelfs een potlood hielp niet meer, de papieren waren doorweekt.
Daarom maar besloten om het voor de amateurs nog wat in te korten. Zij reden "slechts" 42 zeer zware kilometers en de masters 37. In beide wedstrijden werd het peloton opgedeeld in 3 à 4 groepen. Het moet gezegd worden dat er niet veel renners de brui aan gaven. Van de totaal 65 werden er toch nog 54 geklasseerd. Bij de masters was een groep van 5 te snel voor de rest. Van die 5 won Berry Hoedemakers voor Edwin Raats en Edward van der Werf. Bij de amateurs was Marc van Grinsven oppermeester voor Sander Dijkink. Deze twee hadden een groot deel van de wedstrijd tezamen gereden.
En zoals je op de foto kunt zien was ook Marc verkleumd, maar de rest zag er volgens mij slechter uit.

Volgende week rijden we in De Mortel. Nogmaals een oproep om zeker hier te denken aan het parkeren. Dus ook het verzoek aan iedereen om hier op te letten en elkaar er op aan te spreken. Vooral bij deze wedstrijd hebben we al klachten gehad. Dus parkeren mag maar aan een zijde van de weg en zet de auto zo ver mogelijk van de weg af. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto's of landbouwvoertuigen door moeten kunnen.

Nog 1 dag voor de start... (05-04-2016)
Morgenavond is het zover. De opening in Deurne Walsberg.
Voor alle duidelijkheid, de vergunningen in Deurne zijn verkregen, maar alleen niet voor Liessel en Neerkant. Vandaar dat we de parkoersen in Vlierden en Walsberg twee keer hebben opgenomen.

Nog 12 dagen voor de start... (25-03-2016)
We naderen langzaam de eerste wedstrijd van ons programma.
Een programma wat ondertussen alweer gewijzigd is. Gemeente Deurne kon geen enkele datum noemen voor wegwerkzaamheden in Liessel en Neerkant en weigerde dan ook een vergunning voor welke woensdag dan ook af te geven. Daarom zijn we genoodzaakt om in juni terug te keren op de parkoersen van Vlierden en Walsberg.

De verwachting is weer dat het de eerste wedstrijden storm zal lopen. Om de inschrijving vlotter te laten verlopen vragen we iedereen om gepast inschrijfgeld en de licentie klaar te houden: 6 Euro met licentie en 11 met daglicentie.

Denk ook aan het volgende: De aanvoerwegen van het parkoers worden gebruikt door velen. Natuurlijk de deelnemers, maar ook hulpdiensten, aanwonenden, en bedrijfsvoertuigen van bedrijven aan het parkoers. Afgelopen jaar is het diverse keren voorgekomen dat renners hun auto's aan beide zijden van de weg parkeerden waardoor eerdergenoemden er niet door konden. De reactie van de schuldigen was altijd: "Het is breed genoeg, men kan er best door." Vergeet echter niet dat ook grote vrachtauto's en landbouwvoertuigen er door moeten kunnen. En als die zich vastrijden is het een hels karwei om terug te manoeuvreren. Of stel je voor dat die het parkoers niet kan verlaten, waardoor deze op het parkoers blijft staan.
We hebben hierover klachten ontvangen. En als die klachten doorgezet worden naar een officiële klacht, dan is het voor de vergunning afgelopen.
We vragen begrip van de bewoners om onze sport te kunnen beoefenen. Dan moeten we ook begrip voor hen hebben. De renners (en toeschouwers) mogen dan ook maar aan 1 kant van de weg, welke weg dan ook, parkeren. Zet daarbij je auto zo ver mogelijk aan de kant.

Programma 2016 bekend... (20-02-2016)
Het programma van 2016 is bijgewerkt.

In memoriam: Jan van Boxtel (Mill)... (1-12-2015)
Op donderdagmiddag 26 november is tijdens een tocht van een aantal wielrenners van Wielerclub Mill een van hun leden, Jan van Boxtel, verongelukt.

Op die donderdag maakten die leden van Wielerclub Mill een tocht op de racefiets. In de buurt van Weurt sloeg het noodlot toe. De 79-jarige Millenaar kwam daar zeer ongelukkig ten val. Hij werd per traumahelikopter vervoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar bleek dat de gevolgen van de val zeer ernstig waren. In de loop van de middag is Jan daar overleden. Jan was een echte sportliefhebber en erg fanatiek als het trainen betrof. Eerst als voetballer toen hij betaald voetbal speelde bij NEC in Nijmegen. Toen hij daar ging stoppen was hij gedurende een aantal jaren een zeer gewaardeerde en talentvolle voetballer in het eerste elftal van Juliana Mill. Hij was zuinig op zijn lichaam en kon ervan genieten om hard te trainen. Toen zijn actieve voetbalcarrière voorbij was, werd hij een fanatiek wielrenner. Ook bij deze sport werd hij een uitblinker, dankzij zijn nimmer aflatende ijver om te trainen. Binnen Wielerclub Mill en Wielervereniging de Maaskant speelde Jan een prominente rol. Ondanks zijn hoge leeftijd reed hij nog steeds wedstrijden voor De Maaskant en was hij een trouwe deelnemer aan alle activiteiten.

WVAN en Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant wensen familie en vrienden veel sterkte bij de verwerking van dit plotselinge, grote verlies.

Snelle koers in Milheeze, Stefan Verheijen en Peter van de Heuvel winnen... (15-7-2015)
Er werd hard doorgereden op het 3,4 km lange parkoers van Milheeze. Bij de masters na 10 km een kopgroep van 5. Ronny Follon, Peter Verhouden, Stephan van Hoof, Edward van de Werf en Wim Habets werkten goed samen. Tot 45 seconden voorsprong kregen ze. Maar het peloton was het hier niet mee eens en onder aanvoering van Edwin Raats werden de mannen na 20 km weer teruggepakt. Vervolgens reed het peloton nog een km of 15 bij elkaar en liet het op de eindsprint aankomen. Die werd gewonnen door Stefan Verheijen. Daarachter Stan Janssen en op de derde plek Gerald Seuren.
Bij de amateurs eerst een ontsnapping van Hans Slegers en Joost Adriaans. Maar lang mochten ze niet alleen rijden. Ze werden teruggepakt en meteen een nieuwe kopgroep met Hans Slegers, Coen Sevens, Nico van Dijk en Peter van de Heuvel. Zij bleven weg en kwamen op 1 minuut 20 voor de rest binnen. Peter van de Heuvel reed als eerste de finishstraat op en won. Hans Slegers werd twee en Coen Sevens werd drie. In de paar laatste rondes werd het erg donker en leek het flink te gaan regenen, maar de bui viel gelukkig mee.
In het klassement om de Piet Rooijmans Cup was de eindstand bij de masters al zo goed als bepaald. Tonny Berends won met 181 punten. Daarachter werd Michel van Hoof tweede met 162 punten en Johnny van den Berg derde met 128 punten. Bij de amateurs moest de wedstrijd van vandaag het bepalen. Het verschil tussen 1 en 3 was 1 punt. Uiteindelijk werd Rob Linssen eindwinnaar met 173 punten, Jeroen Hendriks tweede met 170 punten en Marc van Grinsven derde met 166 punten.
In totaal reden er 1143 renners in 16 wedstrijden, wat het gemiddelde op 71,4 brengt. Dit was iets hoger dan vorig jaar en we zijn er heel tevreden mee.

Alle renners, publiek, parkoersbouwers, verkeersregelaars, EHBO, jury en fotografen hartelijk bedankt voor dit seizoen. En nu een prettige vakantie.

Het wordt spannend in Milheeze om de plaatsen in het klassement... (8-7-2015)
Zo warm als het voirge week was, zo koud en nat was het nu. Het lijkt wel zo te moeten zijn in De Rips. Al diverse malen werd deze wedstrijd afgelast of ingekort vanwege het weer. Vandaag echter een flinke hoosbui voor de start van de inschrijving en een buitje rond de finish van de masters. Maar toch had het impact op de deelname. Slechts 43 renners gingen van start. Het gemiddelde van 71 is echter nog net hoger dan de laatste vier jaar, dus we mogen niet klagen. De strijd was er weer niet minder om. Bij de amateurs werd nerveus gekoerst. Zeker vanwege de posities in het klassement. Na 20 km sprongen Marc van Grinsven en Juul van Loon weg en kwamen tot 1 minuut 20 voor het peloton. In de laatste paar rondes verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Marc wist toch te winnen en Juul wist nog nipt het jagende peloton voor te blijven, waarvan Rob Linsen de snelste was. Linsen nam de leding in het klassement over en van Grinsven staat nu twee. Jeroen Hendriks die vandaag 5 werd viel terug naar een derde plaats. Tussen 1 en 3 in het klassement zit nu nog maar 1 punt verschil. Dat belooft wat voor volgende week in Milheeze.
Bij de masters is het al uit gemaakt wie het klassement wint. Tonny Berends is niet meer in te halen. Hier sprongen Tim Verpoort, Jeroen van Gennip en Andrew O'Hara weg. maar niet voor lang. Na enkel rondes, zo'n 15 km wedstrijd, een nieuwe kopgroep van Stephan van Hoof, Michel van Hooff, Edward van de Werf, Tom Doomen en Stefan van Roosmalen. Zij kwamen ook tot een voorsprong van 1 minuut 30. Maar zij bleven weg en sprintten voor de overwinning. Van Roosmalen was het eerst. Daarachter van Hoof en Doomen.

Johnny van den Berg en Gerard Quaak snelste in zinderende hitte.. (1-7-2015)
Met zo'n 35 graden op de thermometer ging de wedstrijd in Boekel van start.. De strijd was er niet minder om. Al meteen brak het amateurpeloton. Een groep van 12 was weg. Maar dit kreeg niet de goedkeuring en ze werden weer ingerekend. Vervolgens weer vier man weg. Lejeune, van Dijk, Cox en van Schijndel. Maar ook dit mocht niet wezen, weer teruggepakt en een volgende poging van van Deursen, van Loon en Dijkink. Deze kregen gezelschap van Riddy, Slegers en De Decker. De initiators van deze poging vielen weer een voor een af. Dijkink door een wespensteek in zijn slaap. Maar ook de andere drie moesten er aangeloven. In de voorlaatste ronde ontsnapte Gerard Quaak aan de aandacht. Hij wist de rest voor te blijven tot op de meet. Daarachter sprintten De Decker en van Grinsven.
Bij de masters al snel een kopgroep van vijf, Verpoort, Berends, van Hooff, van de Pol en van den Berg. Na een 15 km begonnen van Roosmalen, van Hoof, de Beer en Doomen aan de achtervolging. Ze kwamen bij de vluchters en met zijn negenen reden ze weg van de rest. Tot ruim 1 minuut 35 voor het peloton. Johnny van den Berg won voor Stefan van Hoof en Stefan van Roosmalen.
Het klassement om de Piet Cup lijkt bij de masters wel beslist, maar bij de amateurs spant het er nog om. Er zit maar 4 punten verschil tussen 1 en 3.

De Belgen De Decker en de Moor winnen in Asten Diesdonk... (24-6-2015)
Een lage opkomst deze avond ondanks het mooie weer en een mooi parkoers. Slechts zo'n 65% van normaal kwam aan de start.
Edwin Raats reed nog een keer bij de amateurs mee. En hij gooide al meteen de knuppel in het welbekende hoenderhok. Hij zette in de eerste ronde al iedereen op ruim een halve minuut en wist dit de helft van de wedstrijd vol te houden. Zo'n 30 km lang reed hij alleen. Het was de leider in het amateur klassement, Jeroen Hendriks, die het eerst bij hem aansloot en vervolgens kwam de rest al snel dichterbij. Er werd meteen gebruik gemaakt van de tijdelijke rust die weerkeerde in het peloton. Marc van Grinsven, Eric De Decker en Jacq Cox sprongen weg en knalden meteen door naar een voorsprong van een minuut. De Decker was uiteindelijk weer de rapste met in zijn wiel van Grinsven. Cox werd derde.
Bij de masters weinig tot geen ruimte voor ontsnappingen. Tien kilometer voor het eind reden Arie de Moor en Stephan van Hoof weg. Stefan Verheijen reageerde nog, maar kon ze niet terughalen. De Moor won, van Hoof werd tweede en Verheijen derde.

ICF Kampioenschap in Aartselaar (BelgiŽ)... (23-6-2015)
Het ICF WK wordt dit jaar georganiseerd in Aartselaar - nabij Antwerpen (BelgiŽ) op 2 augustus. Inschrijven kan voor het ICF WK via de site van de NWB. Informatie is daar ook te vinden. Alle licentiehouders van ICF aangesloten bonden kunnen deelnemen. De WFN is aangesloten bij de ICF en aangezien bij de WFN de bonden WVAN, NWB, BWF, TMZ, WV Snits ťn de KNWU zijn aangesloten, kunnen alle amateurs van deze bonden deelnemen aan dit kampioenschap. Inschrijven van renners van deze bonden dient te lopen via Huub van den Beucken van de NWB. Alle informatie vindt u op de site van de ICF en inschrijfformulier (Klik hier ). Inschrijven kan via de site van www.wielrenbond.nl. Mocht u niet zo technisch zijn, print dan het inschrijfformulier uit, vul het in en stuur het naar het vermelde adres. Tevens moet u ook het inschrijfgeld overmaken. Denk er aan dat dit voor 22 juli gebeurd, anders worden het daginschrijvingskosten.
LET OP: Uiterste inschrijfdatum is 22 juli. Het geld moet dan ook binnen zijn !!
Het programma is als volgt:
Heren 60+, 09.00 uur, 51,6 km,
Heren 50-59, 10.30 uur, 60,2 km,
Heren 40-49, 12.15 uur, 86,0 km,
Dames alle leeftijden, 14.45 uur 43,0 km,
Heren t/m 39, 15.30 uur, 103,2 km.
Inschrijfgeld € 6,00 per deelnemer. Daginschrijving: € 15,00.

Ronde van Handel is voor Erwin Bollen en Marc van Grinsven... (17-6-2015)
In Handel werd vanaf het begin goed doorgereden. Al snel was er een ontsnapping van Nick Riddy, Peter van den Heuvel en Marco Kuijvenhoven. Na 7 km kregen ze gezelschap van vader Eddie en zoon Dylan Bouwmans, Rob Linsen, Sander Dijkink, Gerard Quaak, Rick van Deursen, Jeroen Hendriks en Marc van Grinsven. Hiermee was de slag gemaakt. De voorsprong groeide elke ronde tot ruim 2 minuten aan het eind. Daarachter werd het peloton steeds kleiner doordat renners de pijp aan Maarten gaven, of de rest moesten laten gaan. Van Grinsven was dit keer de rapste van allemaal. Kujivenhoven werd tweede voor Linsen.
Bij de masters duurde het tot de 27-ste km voor er een blijvende ontsnapping was. Eerst vluchtten Erwin Bollen en Andrew O'Hara. Een 7 km later waagde Stefan Verheijen de sprong en vond aansluiting. Met zijn drieën reden ze tot 50 seconden weg. 10 km voor het eind liet Bollen de andere twee achter zich en reed naar de overwinning. Niet met gemak, want elke ronde riep hij: "hoe lang nog?" Op de vraag waarom hij niet naar het rondenbord keek, antwoorde hij: "Ik was zo moe". Verheijen liet in de laatste km O'Hara achter zich en reed naar een tweede plek.

Asten Vlosberg, winst voor De Decker en Berends... (10-6-2015)
Lekker fietsweer, een windje dat de renners zeker parten speelde, de temperatuur was goed. Er werd fel gestreden, waarbij de gemoederen af en toe hoog opliepen. De eerste aanzet werd gedaan door Willy Zetsen die met Gilbert Krekelberg en Nico van Dijk wou vluchten. Maar helaas. Marc van Grinsven pakte ze samen met Peter de Winter terug en deed een poging om weg te raken. Maar ook die mochten niet. Vervolgens Rick van Deursen en Marco Kuijvenhoven, maar dat werd ook niet toegelaten. Halfweg koers lukte het 6 man weg te raken, Marc van Grinsven, Marco Kuijvenhoven, zaten er weer bij en ook Jacq Cox, Jeroen Hendriks, Eric de Decker en Rob Linssen. Dit keer mochten ze het uitmaken, want wat het peloton ook deed, het verbrokkelde alleen maar in kleinere groepjes. De Decker won, voor Linsen en van Grinsven.
Ook bij de masters allerlei pogingen. Zo reed na 10 km een groepje van vier weg. Johan Verheijen, Tim Verpoort, Edward van der Werf en Johnny van den Berg. Zo'n 25 km lang bleven ze de rest voor, maar toen werden ze ingerekend. In de sprint won Tonny Berends voor Erwin Bollen en Edward van der Werf.

De Belgen De Decker en Bollen winnen in Neerkant... (3-6-2015)
Het was te merken dat er nauwelijks wind was. Gedurende de hele wedstrijd bleven de beide groepen zo goed als bij elkaar. Soms waren er wel korte ontsnappingen, maar die liepen op niets uit. De langst durende was die bij de masters waarbij Luca Vreeswijk en Stephan van Hoof enkele ronden lang op zo'n 10-15 seconden voor de rest reden. Maar ook deze mannen werden teruggefloten door de concurrenten. In de eindsprint won uiteindelijk Erwin Bollen voor Wim Habets en Mark van de Kerkhof. Bij de amateurs werd ook gesprint en won de Belg Eric De Decker voor de Limburgers Thomas Rieff en Gilbert Krekelberg.

Kermisronde 'Presto Pedale' in Netersel op 8 juni... (2-6-2015)
Op maandag 8 juni is er in Netersel (gemeente Bladel) een open avondcriterium voor recreanten en amateurs A en B. De wedstrijd wordt verreden op een parcours van 3.200 meter en de te rijden afstand is 58 km. De aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur.

Er is voor ruim € 200 aan prijzen en premies te verdienen, waaronder een leidersprijs van € 30.

Inschrijven en rugnummers afhalen vanaf 18:00 uur bij café D’n Driesprong in Netersel. De inschrijf kosten bedragen € 5,- + € 5,- statiegeld voor het rugnummer.

Voorinschrijven kan bij Wim Vissers, telefoon 0497-681955, email: w.vissers64@upcmail.nl.

De organisatie, in handen van TC Netersel met ondersteuning van leden van TWC Het Snelle Wiel, hoopt wederom op een mooi deelnemersveld van amateurs, masters en niet licentiehouders.
 
Voor meer informatie: klik hier.
 

Tonny Berends en Markus Granzow winnen in Liessel... (27-5-2015)
Op het smalle en korte rondje van Liessel met de vele bochten werd hard doorgereden. Ook bij de masters, die nauwelijks tijd verloren ten opzichte vna de amateurs. Al snel na de start ontsnapten Peter de Winter, Dennis Vugts, Marcus Granzow en Dirk Jansen. Na eerst lange tijd, 30 km, een voorsprong van rond de 50 seconden vastgehouden te hebben, wisten ze nog te versnellen. De voorsprong liep verder op tot anderhalve minuut. 15 km voor het eind ontstond een klein groepje achtervolgers. Jef Paeshuyse, Sander Dijkink en Marc van Grinsven. Op de streep werd door de vier leiders gesprint. Granzow ging met de bloemen naar huis. Jansen werd twee en de Winter drie. Van Grinsven won de sprint van de achtervolgers.
Bij de masters trok in de tweede ronde Tonny Berends er alleen op uit. Na 5 km kreeg hij gezelschap van Edwin Raats. Hun voorsprong bleef rond de 40 seconden hangen. In de eindsprint kon Raats niet voorbijkomen en werd twee achter Berends. Johnny van den Berg had zich 5 km voor het eind losgewerkt uit de greep van het peloton en werd derde.

Rick van den Hanenberg en Roy Steuten snelste sprinters in Deurne Zeilberg... (20-5-2015)
Het verloop van vorige week leek zich te herhalen in Deurne Zeilberg. Op het ingekorte parkoers (vanwege een stuk slecht wegdek) startten bijna evenveel renners als in Milheeze. De wind was straf en het was koud. De renners rede steeds op het kantje en keonden weer niet weg komen. Een kleine kopgroep die een paar honderd meter voor het peloton reed werd 12 km voor de aankomst terug gepakt. Wel vielen er enkele renners af door de hoge snelheid en moest een groepje van 10 masters toezien hoe de grootste groep steeds verder voor hen reed. Uiteindelijk was Roy Steuten de rapste bij de amateurs en Rick van den Hanenberg bij de masters.

Eric de Decker en Tonny Berends zetten Milheeze Hoeven op hun naam... (13-5-2015)
Hoge snelheid leek al vlug korte metten te maken met de grote groepen. Na de eerste ronde van 5,4 km leken beide pelotons uiteen te vallen in diverse kleinere groepen. Aan de wind kon het niet liggen. Die was er nauwelijks. Maar na nog eens 20 km leek de rust weer te keren. De gevluchte mannen werde in beide categorieën terug gepakt en de diverse groepen verzamelden zich weer. Bij de amateurs tot één grote groep en bij de masters in een groot peloton gevolgd door een elftal in het tweede peloton.
Zoals zo vaak leek het wedstrijd verloop in beide categorieën gelijk.Nog enkele pogingen om weg te komen die op niets uit liepen, maar zo'n 15-20 km voor het eind een definitieve ontsnapping. Bij de masters waren het weer Tonny Berends en Edwin Raats die vluchten. En Berends was de rapste van de twee op de streep. Van het peloton was Cornielje de rapste.
Bij de amateurs was de finale kopgroep vier man groot en wist zo'n 20 seconden weg te rijden. De Belg de Decker was de snelste, gevolgd door Linsen en van Grinsven. Jeroen Hendriks, de leider in het klassement om de Piet Rooijmans Cup, werd vierde.

Programma NK WFN 2015 Beegden gewijzigd... (8-5-2015)
De organisatie van het NK in Beegden heeft een parkoerswijziging moeten doorvoeren in verband met een provinciale wegomlegging over de geplande route.
Het nieuwe parkoers is nog 4,3 km lang en het selectiefste stuk van de originele route zit er nog in. Ook het programma is hierdoor gewijzigd.
Programma:
10.45 uur Masters 50+ 64,5 Km 15 ronden.
10.48 uur Masters 60+ 51,6 Km 12 ronden.
12.45 uur Masters 40+ 73,1 Km 17 ronden.
12.47 uur Dames-Amateurs 47,3 Km 11 ronden.
15.00 uur Amateurs-Sportklasse 103,2 Km 24 ronden.

Dennis Vugts snelste amateur en Tonny Berends wint bij masters... (6-5-2015)
De deelname viel wat tegen, vermoedelijk door de weersomstandigheden van deze dag. Totaal starten er 55 coureurs. Het leek toch allemaal goed te komen met het weer , maar net voor de renners konden starten pakte een donker pak wolken zich nog bij elkaar en stortte een hoosbui uit op de mannen. Daarbij ook nog flinke rukwinden, dus de paraplus werden ook meteen gemold. Enkel minuten later was het weer over. De pelotons maakten nog wel dankbaar gebruik van de stevige wind. Bij de eerste doorkomst al waren beide pelotons uiteen geslagen in diverse groepen. Na ongeveer 22 km wedstrijd ontsnapten twee man van het eerste peloton amateurs. Vugts en de belg Nijs. Elke ronde die volgde kwam er weer enkele seconde bij de voorsprong bij tot bijna 50 seconden. De rest van de eerdere kopgroep, 10 man, moest nu in de achtervolging, maar kon ze niet terughalen. Enkele rondes nog wist Marc van Grinsven op de derde plaats te rijden maar werd in de laatste ronde teruggepakt. Het tweede peloton werd nog verder uiteengeslagen in kleine groepjes. Bij de aankomst was Vugts de rapste van de twee en gaf Nijs het nakijken. Van de achtervolgers won Jeroen Hendriks de spurt.
Bij de masters ontstonden in het begin ook twee pelotons. Na dertig km konden Edwin Raats en Tonny Berends ontsnappen. Zij bouwden samen aan de voorsprong tot 40 seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde had Raats een lekke band. Hij wist nog snel een wiel te wisselen en nog voor de achtervolgers te blijven. Berends moest hij echter laten gaan. Berends won, Raats werd twee en Michel van Hooff werd drie.

Rob Linsen en Stephan van Hoof winnen in Vlierden... (29-4-2015)
Al vrij snel werd de wedstrijd geopend. Bij de masters zagen we de vlucht van Raats en Berends die tot 40 sec voor de rest uitreden. Zo'n 10 kilometer voor het eind kon een viertal zich losmaken van het jagende peloton. Jeroen van de Honing, Stephan van Hoof, Michel van Hooff en Frank Witlox. Deze vier lukte het nog net om de twee vluchters te achterhalen. In de sprint wist Stephan de anderen te kloppen. Raats werd twee en Berends drie. Bij de amateurs brak het peloton in twee gelijke delen. De eerste groep van 11 reed tot 50 sec weg van de anderen. Tegen het eind liep die voorsprong nog verder op. Rob Linsen was uiteindelijke de rapste voor Bruce Rayer en Marc van Grinsven.

Belgen winnen in Gemert, peloton staat stil bij overlijden Piet ... (22-4-2015)
De wedstrijd in Gemert werd voorafgegaan door een eerbetoon aan Piet, dé man die gezorgd heeft dat wij nog steeds zoveel plezier aan de wielersport kunnen beleven. Na een overzicht van alle activiteiten die Piet uitgevoerd heeft in zijn leven, werd een minuut stilte in acht genomen. Daarna gaven de renners een applaus aan Piet om hem te bedanken voor al zijn werk.
De wedstrijden vandaag werden weer met hoge snelheid verreden. Weinig ontsnappingsmogelijkheden. Wel steeds een ander kopgroepje met een paar honderd meter die dat weer niet kon vasthouden. Tegen drie kwart van de wedstrijd begonnen diverse renners af te haken vanwege het hoge tempo. Uiteindelijk wonnen de Belgen Eric de Decker bij de amateurs en Arie de Moor bij de masters.

Piet Rooijmans overleden... (22-4-2015)
Klik voor vergroting Klik voor vergrotingVandaag bereikte ons het bericht dat Piet Rooijmans is overleden na een kort ziekbed.
Piet mocht de respectabele leeftijd van 91 jaar bereiken.
In zijn hele leven heeft hij altijd klaar gestaan voor de wielersport. Van zijn jeugd af heeft hij zich ingezet als begeleider en later als organisator van vele wedstrijden (tot 70 per jaar) en als jurylid/bestuurslid voor diverse bonden, KNWU, NWB, BWF en WVAN.

Hij richtte samen met zijn broer onze bond, de WVAN, op.
Hij was mede initiator van de samenwerking tussen de bonden en de latere oprichting van de WFN. Hij zorgde voor de her-oprichting van TWC de Zwaluw in Someren.

Hij had maar 1 doelstelling: Alles doen om de renners te kunnen laten fietsen.

Piet wordt dinsdag 28 april om half vier gecremeerd in crematorium Berkendonk in Helmond.

Van Grinsven en Berends winnen de ronde van Bakel... (15-4-2015)
Weer een hele mooie opkomst in Bakel. 46 amateurs en 39 masters stonden aan het vertrek. Bij de masters werden ontsnappingen niet toegelaten. Af en toe een enkeling die een honderd meter voor de rest mocht rijden, maar nooit langer dan een ronde. In de eindsprint was Tonny Berends de rapste. Hij klopte Marco van Esch en John Verhouden.
Bij de amateurs wel een kopgroep. Na 20 km reden 7 man weg. Jeroen Hendriks kon net geen aansluiting krijgen en viel terug in het peloton. De 7 bleven ongeveer 25 à 30 seconden voor het peloton. Marc van Grinsven was uiteindelijk de sterkste voor Koen Wulterkens n Michael Lasut.

NK WFN dit jaar in juni... (13-4-2015)
In tegenstellling tot eerdere berichten over het NK WFN, zal dit NK in 2015 al vroeg verreden worden. De organisatie van het NK in 2013 en het ICF WK in 2014 heeft getekend voor deze editie van het NK. Dit wel onder de voorwaarde dat het op een al eerder geplande datum voor een evenement in Beegden gehouden kon worden. De WFN heeft goedgekeurd dat het NK dit jaar op 14 juni zal plaatsvinden.
Alle licentiehouders van een WFN licentie, en dus ook KNWU amateurs (M/V) en Sportklasse kunnen deelnemen aan dit NK.

Parkeren in Bakel... (13-4-2015)
Om het parkeerprobleem iets te verlichten, heeft Peter Bouwmans geregeld dat we gebruik kunnen maken van het parkeerterrein van de handbalclub. Deze parkeerplaats ligt recht tegen over de tennisclub en bied plaats aan ongeveer 15 auto s. Het ligt op ongeveer 300 meter van het parcours in dezelfde straat waar doorgaans iedereen parkeert. Hun kantine heet de Pitstop komend vanaf Bakel aan de linkerkant.
Voor wat betreft de overige plaatsen: Er gaan twee wegen van zuid naar noord richting het parkoers en komen links en rechts van de start/finish uit. Er mag op deze wegen alleen aan de rechterzijde geparkeerd worden.

De Decker en Berends winnen de ronde van De Mortel... (8-4-2015)
Een geweldige opkomst in de Mortel. 52 amateurs en 40 masters stonden aan het vertrek. In beide groepen was iedereen aan elkaar gewaagd. De groepen bleven goed bijeen, ondanks dat er stevig doorgereden werd. Ook haakte er bijna niemand af. Pas inde voorlaatste rondes ontstond in beide categorieen een kopgroep van een viertal renners. Door de nu zeer hoge snelheid braken de pelotons in stukken. De vier bleven steeds weg en mochten sprinten voor de overwinning. Bij de masters was Tonny Berends de belg Ronny Follon en de schijndelnaar John vna Rullen te snel af. Bij de amateurs won de belg Eric De Decker voor Koen Wulterkens uit Cuijk en Dennis Vugts uit Moergestel.

Weer tijd voor de ronde van De Mortel... (7-4-2015)
Op woensdag 8 april is het weer tijd voor de ronde van de Mortel. Vorig jaar zijn er flink wat problemen geweest en klachten ontvangen over het parkeergedrag van de renners. Om de een of andere reden wil iedereen zo dicht mogelijk bij het parkoers staan, waardoor er aan twee kanten van de toevoerwegen geparkeerd wordt. Daarbij denkt men dat er best wel een auto tussen door kan, maar men vergeet dat bedrijfswagens, ambulances en brandweervoertuigen veel breder zijn. Stel je eens voor dat hulpdiensten niet bij het parkoers kunnen komen doordat renners de weg geblokkeerd hebben. Ik moet er niet aan denken.
Vanaf nu mogen de renners (en toeschouwers) dan ook maar aan 1 kant van de weg, welke weg dan ook, parkeren. Zet daarbij je auto zo ver mogelijk aan de kant.
In De Mortel zijn er twee wegen die veel gebruikt worden. Dat zijn de twee wegen die net voor de finish op het parkoers uit komen. Op beide wegen mag alleen aan de rechterzijde, rijdende in de richting van het parkoers, geparkeerd worden.

Van Grinsven en Raats doen het weer... (1-4-2015)
Een zeer koude avond, een sterke wind met in de aanloop naar de wedstrijd af en toe rukwinden en vele buien, deden veel renners besluiten om niet naar Deurne af te reizen. Vorig jaar kwamen er totaal 98 aan de start, nu "maar" 64.
Meteen van het begin werd er stevig doorgereden en van tijd tot tijd dankbaar gebruik gemaakt van de wind. De pelotons splitsen zich in 2 even grote groepen bij de masters en een kopgroep van drie gevolgd door 2 pelotons bij de amateurs. In die kopgroep reden Sander Dijkink, Jeroen Hendriks en Marc van Grinsven. In de laatste rondes eind kregen ze gezelschap van Peter de Winter. Van Grinsven was gewoon weer de snelste. Dijkink werd twee en Hendriks drie.
Bij de masters was Edwin Raats de rapste. De tweede en derde plek waren voor de andere helmonders Tonny Berends en Mark van de Kerkhof.
Bij de amateurs raakten op de achterzijde van het parkoers een aantal renners elkaar, waarbij Ferry Castelijns zwaar ten val kwam. Er werd gedacht aan een gebroken heup. Later waren de berichten dat het alleen maar zwaar gekneusd zou zijn.
Bij nader onderzoek de dag erna blijken er toch echter diverse breuken in zijn heupkom te zitten. Hij is donderdag opgenomen in het ziekenhuis en zal dus hoogst waarschijnlijk niet meer in het pelotoon terug komen dit seioen.

We wensen Ferry een spoedig herstel en hopen dat hij snel weer de oude is.

Programma 2015 voorlopig vastgesteld... (24-1-2015)
Het programma is voorlopig vastgesteld. De wedstrijden in de gemeente Deurne gaan vooralsnog wel door. Daarentegen zijn tegen de verwachting andere wedstrijden weggevallen. Baarlo wegens een te vol programma, Zeeland vanwege tijdgebrek bij organisatoren en Mierlo vanwege een vertienvoudiging van de leges. Een aantal alternatieve parkoersen zijn gevonden in Asten.
Licenties kunnen ondertussen ook weer aangevraagd worden. Nu kun je met de licentie in heel het land bij de KNWU starten.  

Voor oudere berichten klik hier !